• 93
    geçtiğimiz hafta sonu kayınpederimi kaybettik. uzun zamandır kalp yetmezliği ile mücadele ediyordu.
    düzenli kalp kontrollerini yapan doktoru bir gün "artık benim amca için yapabileceğim bir şey yok, boşuna getirmeyin" dedi.
    çok sinirlendik, işini yapmıyor, bizi başından atmaya çalışıyor diye düşündük. halbuki o sadece bize bir mesaj veriyordu. sadece biz kabul edemiyorduk.
    daha sonra başka bir doktora gittik, kalp pili önerdi. kalp pili takıldı. adam bu sefer bir çok kez diğer tarafa gitti, kalp piliyle tekrar hayata döndü. kalp pili takan doktora kızdık bu sefer. bu yaştan sonra kalp pili mi takılır, adam ölmek istiyor ölemiyor diye. bunu para için yaptı diye. halbuki belki de adam sadece bizlerin ve hastanın çaresizliğini gördü ve bir umut dedi.
    daha sonra yoğun bakıma alındı. palyatif servisi yoğun bakım bu işin son durağı. bunu az buçuk araştırma yapan herkes bilir.
    ama biz ne yaptık, doktoru devamlı sıkıştırdık. içeride ne ilaç veriyorsunuz? kan değerleri ve diğer değerlerd iyileşme var, çıkarabilir miyiz bir süre sonra? potasyumu düşük acaba potasyum takviyesi mi yapsak diye.
    doktor ne yaptı, bize öyle bir fırça attı ki sapıttık. adam ölüyor diyorum, siz bana ne anlatıyorsunuz diye.
    çok sinirlendik, o an ona saldırmak istedik belki de. ama sonra mantıklı düşününce yaptığımızı fark ettik ve ertesi gün tüm servise tatlı alıp özür diledik.

    anlatmak istediğim hasta yakınları doktorları çok zorluyor, aklı başında olanlar olayları analiz edip doğruyu görebiliyor. ama bir kesim var ki saldırganlıktan, şiddetten beslenen. işte o kesim doktorların kabusu oluyor.
    gerçekten kutsal bir meslek yapıyorlar.
    sözlükteki doktor kardeşlerime, doktor adayı kardeşlerime hepinize sabırlar diliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın