resim
João Pedro Geraldino dos Santos Galvão
Takım:Grêmio
Mevki:Santrfor
Yaş:32
Boy:1.84
Uyruk:İtalya
  • 64
    takımı küme düşmüş 30 yaşındaki çok kaliteli, klas forvet oyuncusu. oyuncunun kalitesine laf eden çarpılır. takımı küme düşmeseydi iddia ediyorum 20 milyon €'dan açılırdı kapı. bizim oyuncuya 7 milyon € bonservis ve 2.5 milyon €* da maaş verdiğimiz konuşuluyor. bu rakamlara gelecekse gelmesin.

    şöyle diyeyim; bir oyuncunun maliyeti yani geri dönmeyecek olan ücreti maaşıdır. bonservis ise kulübün oyuncuya yaptığı yatırımdır. yatırımdan kar beklersin. ancak sen bir sonraki satışı olmayacak oyuncuya yüksek bonservis verirsen çarkı döndüremezsin. o yüzden doğru yol düşük yaş, düşük maaş ve doğru bonservistir.

    diyelim ki biz o bonservisi verdik ve dedik ki oyuncunun bizi bu sene şampiyon yapacağından eminiz. oturup yeni yayın geliri olan 2.05 milyar ₺* + isim hakkından gelen 500 milyon ₺'lik havuzdan bütün maçları kazanıp şampiyon olursak alacağımızı hesapladım. ayak bastı primi ve şampiyon olduğumuz takdirde alacağımız 23 şampiyonluğun primi ile 120.9 milyon ₺ kazanacağız. günümüz euro kuru 17.5 ile bölersek 6.9 milyon € yapar. ligde yapacağımız 36 maçı da kazanıp şampiyon olursak 97.2 milyon ₺ galibiyet primi ve şampiyon olduğumuz için 40.4 milyon ₺ almaya hak kazanacağız. toplam 137.6 milyon ₺ toplam prim. günümüz kuru ile 7.9 milyon € yapar.

    bütün maçları kazanarak olacağımız bir şampiyonlukta gelirimiz 258 milyon ₺ civarı yani 14.8 milyon €. o da kur 17.5'de sabit kalırsa.* bu bizim bu seneki en büyük gelir kalemimiz. gerçekçi olup maçların 2/3'sini kazanıp şampiyon olduğumuz senaryoda 225 milyon ₺ civarı. mayıs 2023'te kur iyimser bir tahmin ile 22.5 olsa en büyük gelirimiz kabaca 10 milyon € olacak.

    şimdi size soruyorum bir senelik yayın gelirimizi geri alamayacağımız bir assete yatırmaya değer mi?

    (bkz: muhasebeci taraftar)
App Store'dan indirin Google Play'den alın