• 13
    krav maga yapan biri olarak diyebileceğim;
    antrönörü "kavgadan herşekilde kaçının, gerekirse cüzdanı verin bıçakla mücadele etmeyin" demeyen her türlü salon/dojo sağlıksızdır.
    bizim bir dojo arkadaşımızı maçka parkında soymak istemişler, iki üç keko ve bıçak çekmişler. tamam eğitimini alıyoruz ama riske girmemek gerekiyor -bıçaklıdan başlayarak hepsini haşamat etmiş.
    dojo eğitmenimiz çok kızdı.

    -önce can demeyen, raconcu takılan yerlere girmeyin bile.

    özgüvene gelince, ful kaslı ve kürekçi bir afro ingiliz de vardı salonda, adamda yağ yok - güreşte omuzlarımı mata vuramadığını görünce dedim yaramış bu bana.
    ama sparring'de bir gün hamleyle alırsın öbür gün verirsin bu stratejidir ve özgüven spar ile değişmemelidir.

    krav maga her daldan alan bir dövüş ve savuma saldırı eğitimidir. poligona, ormanda orienteering vs ye gittiğimiz düzgün bir dojo vardı. ilk söylenen kavga etme, sıkışırsan yere indir ve kaçtır.

    vur-kaç , mecbur kalmadıkça fiziksel mücadeleye girme. sokakta hiç girme - örnekte verirlerdi sat komandosu kekolarca öldürülmüştü taksim'de, tinerci kekolar adam ne oluyor diyene kadar kalbe bıçak saplamış - rahmetli zar zor hastaneye gelmiş ve orada ölmüştü.

    yani memlekette asayiş düşmüşken, üç otuz paraya afganlara bile adam vurdurtabilecekken yolunuza gidin arkadaşlar.

    sosyal medya ve internet raconcularına kulak asmayın - beladan uzak kalın. renktaşımın dediği gibi 20li yaşların üstünde sokakta kavga etme durumuyla karşılaşıyorsanız, taşının uzaklaşın. çünkü yaşadığınız hayat hayat değildir.
    su testisi su yolunda kırılır.

    bunun dışında kondisyon ve stres atmak için düzgün salonlarda yapabilirsiniz. tüm dövüş sporları ve dalları için geçerlidir bu ama tabi maddiyat gerektirir.

    beslenmeniz bile başlı başına para ister.
App Store'dan indirin Google Play'den alın