resim
Christian Luyindama Nekadio
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Kongo DC
  • 3558
    insan üstü gücü olan bir stoper. bu güç, uzun adımları ve hızı ile birleşince de fakir van dijk'ı çıkıyordu ortaya. kendisine verilen bonservis tartışılabilir ama aşağı yukarı aldığımız bedel kendisinin ederiydi o zamanlar, atıyorum 8 verilmez 6 verilirdi en iyi senaryoda. 15 milyon euro'ya satan haindir etrylerinden sürüyle okuduk burada. zaten o sezon gelmese çok büyük bir ihtimalle şampiyon olamayacağımız konusunda hepimiz hemfikiriz.

    kendisinde sakarlık hep vardı, olmasa zaten bize düşmezdi. ne zaman ki bağları koparttı, hız ve çeviklik anlamında da çok geriledi. bu aslında anormal bir durum da değil. bağ sakatlığından eskisi gibi dönen futbolcu sayısı çok azdır. aklıma tek brezilyalı ronaldo geliyor ki onun da 100% döndüğünü söyleyemeyiz. misal falcao gibi yırtıcı bir golcü bağ sakatlığından sonra kendisini poacher'a çevirmek zorunda kaldı. tabi bu değişim için futbolcunun futbol aklının seviyesi yüksek olmalı. van dijk da aynı şekilde bağ sakatlığı geçirdikten sonra hız ve çeviklik anlamında çok geriye gitti mesela 700 maç çalım yemeyen adam bir anda çok zor anlar yaşamaya başladı ama matip'in beklenenin aşırı üzerinde bir sezon geçirmesi defolarını genel anlamda kapattı, defans oyuncuları için rol anlamında çok fazla değişme imkanı olmadığından onların dönmesi diğer mevkilere göre çok daha zor. luyindama malesef çalışkan bir futbolcu değil, futbol bilgisi de zayıf, özgüvenini de kaybetmiş durumda. eskiden 50-60 metreye attığı pasları artık 20 metreye atamaz halde. 2020-21 sezonunda soso'ya pas attığında ki sağlamlığı ve taylan'a atarken ki ürkekliğini fark edenler özgüven durumunu anlamıştır. soso topu tekte durdururken taylan iki dürtmeden bunu yapamıyordu. bu da pas verirken luyindama'nın güvenememesine ve kaliteli pas atamamasına sebep oluyordu.

    üç kuruşa bırakılacak bir adam da değil 3-4 milyon euro bir teklif gelmezse gayet yedek kulübesinde bekleyebilir. yedeğe daha kaliteli adam alma lüksümüz yok bizim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın