resim
Emre Belözoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:44
Uyruk:Türkiye
  • 4923
    bir gün olur da yönetim kendisini isterse ve kendisi de bizi isteyip, üstüne bir de başarılı olursa, çok net şekilde desteklerim kendisini. tamam, bu destekleme durumum fatih terim’i desteklediğim gibi top seviyede olmaz ama desteklerim işte. galatasaray’ı şurdan şuraya götüren her insandan razıyım ben. o kadar duygusal bakamıyorum olaylara.

    futbolcuğu zamanında belki istemezdim ama artık kendisi bir teknik adam. gerçi ben futbolcuyken bile gelsin isterdim de neyse. neticede teknik adamlık çok farklı bir kulvar.

    daha önce illa bahsedilmiştir ama emre’nin saha içindeki agresifliği hagi’den alıntı. topu alışı, dönüşü, şutları, özellikle ilk zamanlarında hagi’nin birebir kopyasıydı. galatasaray’a özel bir pisliği yoktu adamın, ben görmedim. emre’nin sorunu kaybetmeyi sevmeyişi. hagi de dayanamazdı kaybetmeye, ben de öyleyim mesela, o yüzden anlayabiliyorum emre’yi. iyi bir şey değil yaptığı ama bu adam 20’sinde de böyleydi, futbolu bıraktığı yaş olan 39’unda da böyle. sadece bizlik bir durumu yok yani.

    fenerbahçe’de oynarken hagi’yi gelmiş geçmiş en iyi oyuncu olarak söyleyen de o, hayatımın en iyi yıllarını galatasaray’da geçirdim diyen de o, bugünlere gelmemin sebebi galatasaray’dır diyen de o. üstelik bu sözleri fenerbahçe’de oynarken söyleyen bir adam. varsın fenerli olsun ne farkeder? arif beşiktaşlıymış, ergün de öyle, hakan şükür’ün yalancısıyım. ama bu oyuncuların bizde oynarken mücadelesinden şüphe ettik mi? hayır. bırakalım artık geçmişi. metin oktay ve fatih terim hakkında da farklı takımları tutuyorlardı dedikodusu dönüyor yıllardır. allah aşkına bu adamlardan büyük galatasaraylı mı var? boş işler cidden.

    yarın bir gün arda geçebilir başımıza. her yerde dönemsel olarak linç yiyen bir adam arda ki ben kendisini çok severim. yetenek olarak tartışılır ama futbol aklı olarak kendisi gibi bir oyuncu yetişmedi bu ülkede ki arda’nın kariyeri belli zaten. bana göre teknik adamlığı en az futbolculuğu kadar başarılı geçecek. bu gibi durumlara kendimizi alıştırmalıyız artık. gelip başarılı olacaksa, sonuna kadar yanındayım. isterse aziz yıldırım başkan olsun, aslolan galatasaray’dır. ciddeb bırakalım artık şunları.

    yolu açık olsun süper bücür’ün. en azından benim kendisiyle bir alıp veremediğim yok. 2001 ve 2008’deki hayal kırıklığım o kadar fazlaydı ki fenerbahçe formasıyla ağzında erik yerkenki fotoğrafını gördüğümde resmen ağlamıştım. o derece büyük bir etki bırakmıştı ama bazen gerçekten unutmak gerekiyor bazı şeyleri ki yeni başlangıçlara yelken açalım. bu hayatın her anında geçerlidir. newton’un dediği gibi, bir yerden bir yere giderken illa arkanda bir şeyler bırakmak zorundasındır. bizim de yapmamız gereken şey bu nefreti bir kenarda bırakmak

    tekrar söylüyorum: yolun açık olsun süper bücür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın