• 151
    eksik 3 bölgeyi tamamlayıp sezona başlamamız gereken transfer dönemi. bu üç bölge bana göre 6, 8 ve 9 numaralar. daha spesifik olmak gerekirse, oyun kurucu bir ön libero, b2b bir orta saha ve bir pivot santrfor. bu bölgeleri halledip sonra gidenin yerini doldurmalıyız.

    6 numara için antalya’dan fernando hamlesi çok mantıklı. hem ucuz hem kaliteli. oyunun her yönünde aktif bir 6 numara yani sadece kesici değil. maaşı da uygun olursa arkamıza bakmamıza gerek yok.

    8 numaraya genç bir b2b orta saha transferi şart. bu oyuncunun en önemli özelliği dribbling ve karşı pres başarısı olmalı. büyük takımlarda gözden düşmüş olanlara bakıyoruz ama avrupa’nın 2. kalite ve ya 1. kalite ülkelerin alt liglerinde bulunabilir.

    forvete ismi geçen muriqi cuk oturur. sörloth benim kişisel favorim. son zamanlarda botheim ismi geçiyor, pivot değil ama bağlantıları üst düzey kurabilen bir isim. olmuş halil dervişoğlu diyebiliriz.

    marcao, boey, mostafa en net ayrılmak isteyenler.

    marcao yerini abdülkerim ile doldurduk. denayer, olası bir nelsson satışında alınır. yani denayer gelişi nelsson’ın gidişine işaret edebilir. iki stoperimizin de satıldığı durum da ekstra bir ozan kabak harekatı da bekliyorum.

    boey’in yerine mert müldür’ü istediğimizi herkes biliyor. boey’in de rogon menajerlik firması ile anlaşması almanya yolculuğuna işaret ediyor. mert’in ise yerli olmasını geçtim oyuncu tipi olarak da çok doğru transfer. genç olmasına rağmen maç tecrübesi fazla, komple bir bek oyuncusu. bana kalırsa boey/mert dönüşümü yapılabilirse omar/onur bulut dönüşümü ile bütün sağ bek rotasyonunu yerliye çevirebiliriz.

    mohamed ilk 5 maçının ekmeğini çoktan yedi bitirdi. geldiğinden beri oldukça istikrarsızdı ve herhangi bir gelişim kaydetmedi. kalması için bir neden yok. özellikle hala piyasası yüksekken elden çıkarmalıyız. yerine ise ilk tercih umut bozok olmalı. diagne ve gomis’in de takımdan ayrılması lazım. halil dervişoğlu ise muhakkak takımda kalmalı. geçen seneki formu yüzünden değil, yaşı ve potansiyeli yüzünden.

    gitmek isteyenler yüzünden haraketli bir transfer dönemi geçireceğiz gibi. umarım eksik bölge kalmadan lige girebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın