resim
Patrick John Miguel van Aanholt
Takım:PSV Eindhoven
Mevki:Sol Bek
Yaş:33
Boy:1.76
Uyruk:Hollanda
  • 1107
    taraftarımızın amansızca savunduğu* oyuncumuz.

    fakat şöyle bir problem var, kendisinin rıdvan yılmaz ile kıyaslamasının yapıldığını gördüm ve demek istediğim şeyler var, öncelikle ;

    rıdvan yılmaz hakkında verilen dakika, gol ve asist bilgileri yanlış onu bir düzeltelim.

    -rıdvan bu sezon bütün kulvarlarda 34 maçta 2122 dakika oynayıp 3 gol 6 asist yapmıştır fakat bunun 2 asisti wcq'da cebelitarık'a karşı gelmiştir, o yüzden dünya kupası elemelerini es geçelim dersek totalde 27(+3) maçta 2042 dakika oynamıştır ve 3 gol 4 asist yapmıştır.

    -pva ise bu sezon bütün kulvarlarda 48 maç 3798 dakika oynayıp 2 gol 3 asist yapmıştır. bunların 35'i süper ligde 8'i avrupa ligi(1 asist) 4'ü avrupa şampiyonası 1 tanesi wcq.

    uzun lafın kısası isterseniz sadece süper lig, isterseniz tüm kulvarlarda değerlendirelim sonuç değişmiyor.

    -rıdvan ilk11'de çok daha az oynamıştır.
    -sadece ligde 700 dakika, totalde 1676 dakika daha az oynamasına rağmen skor katkısı daha fazladır.
    -rıdvan 21 pva 31 yaşındadır, yani arada "olgunluk" faktörü de mevcut.

    rıdvan hızlı, genç ve savunmada açıklarını bu özellikleriyle kapatabiliyor fakat pva öyle değil, ligde kaç kere sol kanattan yediğimiz gollerde pva'nın direkt olarak pozisyon ve savunma hatası olduğunu unutuyoruz sanırım. şimdi bu bilgiler göz önüne alındığında pva'nın bize katkısının inanılmaz olduğunu öne süren arkadaşlarımız var, hem de savunma oyuncusu olup savunmada zayıf kaldığını kabul ederek bunu söylüyorlar. vasatlıktan geçilmiyor arkadaş, lakin galatasaray taraftarı bu arkadaşı savunmaya ant içmiş resmen.

    soruyorum arkadaşlar, bu kadar para bayıldığımız "tecrübeli", futboldan anlama turnusolü isim kadar oynayan 21 yaşında türk oyuncu varken bu oyuncunun galatasaray'da as sol bek olması sizce kabul edilebilir mi?

    detaylı bilgiler burada mevcuttur :
    https://www.whoscored.com/...5/Show/Ridvan-Yilmaz
    https://www.whoscored.com/.../Patrick-van-Aanholt
App Store'dan indirin Google Play'den alın