• 141
    yaklaşık iki aydır entry yazmıyordum, transfer dönemiyle ilgili de bir tek bunu yazacak ve sözlüğü takip etmeye devam edeceğim.

    işbu entry mevcut sezonda sadece ligde ve kupada mücadele edeceğimiz acı gerçeğinin kabulüyle yazılıyor, başlıyorum.

    marcos do nascimento teixeira marcao'nun olası sevilla satışı sonrası yaklaşık 15 milyon euro'luk bir gelir bekliyoruz. bu transferi hem biz hem de oyuncunun kendi hak etti, o yüzden satışında herhangi bir sorun görmemekle birlikte, alınabilecek en doğru karar olduğu kanaatindeyim. umarım her iki taraf için de güzel bir anlaşma sağlanır. abdülkerim bardakcı'nın sadece lig ve kupada mücadele edeceğimiz düşünüldüğünde, eksik bölgeyi gayet kapatabileceğini düşünüyorum. ben de transferde öncelik olarak onu seçmezdim belki ama hem yerli kontenjanında elimizi güçlendirecek, hem de geçen sezonun en başarılı stoperlerinden birinden bahsediyoruz günün sonunda.

    muahhmed kerem aktürkoğlu da bana göre satılması gereken oyuncularımızdan biri. bunu söylerken de en büyük gerekçem, gözümüzün önündeki abdülkadir ömür gerçeği. çocuk fırtına gibi estiği sezon avrupa'ya transfer yapacakken kulüp başkanı parayı beğenmediği için transferi veto etti ve sonraki sezon oyuncu sakatlık sorunu yaşayarak bir daha o paraları göremeyecek duruma geldi. aynı riski biz almamalıyız, hazır piyasasını yapmışken, önümüzdeki sezon sadece ligde ve kupada mücadele edecekken, milli takım da dünya kupası'na katılamamışken, bu sezon içinde kendini bir daha gösterebileceği bir alanı kalmadı. o yüzden gelen en makûl teklifte satılması taraftarıyım.

    ayrıca victor nelsson'u da satıp, yerine hiç düşünmeden emin bayram'ı monte etmeliyiz. normalde bana kalsa nelsson'u hemen bugün kaptan yapar, kariyerinin sonuna dek de bizde oynaması için elimden geleni yaparım ama işte bana kalmıyor. emin'in geçen sezon boluspor'daki maçlarını mümkün olduğunca izledim, 19 yaşındaki bir stoper için ayakları yere gayet sağlam basıyor. oynadıkça da gelişeceğini düşünürsek, sadece ligde ve kupada var olduğumuz için yeterli olacaktır. bu senaryo şart değil, opsiyonel.

    bafetimbi gomis'ın ve mbaye diagne'nin sözleşmelerinden bir şekilde çıkar, halil ibrahim dervişoğlu ve umut bozok'u transfer edersek, mostafa mohamed'in yanı sıra gayet yeterli bir forvet rotasyonuna da sahip oluruz. eren aydın'ın bir sezon tıpkı emin bayram veya yunus akgün örneğinde olduğu gibi doğru bir takıma kiralanması da hem bizim hem oyuncu için en doğru tercih olacaktır.

    sağ bek mevkine mert müldür ismi geçiyor. tabii ki heyecanlandıran bir isim, ancak mert alındığı taktirde sözleşmesinden çıkılması/transfer olması gereken futbolcumuz bana kalırsa sacha boey değil, omar olmalı.

    sol bekte patrick van aanholt'un kalması taraftarıyım, ligimiz için öyle böyle yeterli bir bek değil. savruk oynaması, kaliteli futbolcu olmadığı anlamına gelmiyor. kazımcan karataş da o bölgeyi yedekler diye düşünüyorum. ama aklımın almadığı bir konu var. kazımcan'ın eyüpsor'la beş yıllık anlaştığı, ilk iki yılında bizde kiralık oynayacağı söyleniyor. bu iki takımın yerlerinin değişmesi gerekmez mi ya? kafam basmadı bir türlü buna. neyse, hayırlısı neyse o olsun diyelim.

    orta sahaya gerekli transferleri buraya yazmayacağım, sağır sultan biliyor o bölgedeki eksiklerimizi. tek temennim gerekli isimlerin bir an önce takıma kazandırılmaları. güzel satış yapabileceğimiz oyuncular var, satmadığımız her sezon risk almış oluruz. abdülkadir ömür örneği benim için bir turnusol, önümüzde şak diye duruyor çocuğun hikâyesi. umarım biz aynı hataya düşmez ve güzel teklif geldiği taktirde futbolcularımızla yollarımızı ayırırız. ne yazık ki maddi düzlüğe çıkmak için tek gerçekçi yöntem bu.

    bu yazıya katılmayanlar olacaktır, hepsine saygım sonsuz. bunlar naçizane görüşlerim, umarım hepimiz için tatmin edici bir transfer sezonu geçiririz ve sezonu şampiyonlukla tamamlarız.

    mecburi edit: nelsson kısmında yanlış anlaşılmaya mahal vermiş olmalıyım ki iki ayrı mesaj aldım, netleştirmeye çalışayım. :) bana kalsa satmaz, kaptan yapar ve kariyerinin sonuna kadar bizde oynaması için ikna etmeye çalışırım. ama bu tabii ki gerçekçi bir ihtimal olmadığı için satmamız gerekiyor. umarım biraz olsun çelişkilere yanıt olabilmişimdir. :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın