• 3
    gazi koşusunun provaları olarak kabul edilen 4 koşu var. preveze, çaldıran, erkek tay deneme ve sait akson koşuları. bu 4 yarıştan preveze ve çaldıran'ı final dance'in önünde sigoş kazanırken, erkek tay deneme ve tarih olarak yakın olması sebebiyle gazi koşusunun en önemli provası kabul edilen sait akson koşularını ise final dance kazandı. erkek tay deneme'de sigoş 2. olurken, sait akson'da son metrelerce iyi sprintiyle zala bey ikinci olmuştu.

    final dance'a halis karataş, zala bey'e son 7 gazi koşusu kazananı ahmet çelik ve sigoş'a ise gökhan kocakaya binecek. final dance çok iyi bir at, sprinti de fena değil ama öyle inanılmaz patlayıcı bir at değil. zaten halis karataş genel olarak atı ön grupta tutmaya çalışıyor ki halis karataş' ın çok da sevdiği bir stil değil aslında. genelde geride bekleyip, son düzlükteki at kontrol ve teşvik becerisiyle yarışları kazanan bir jokey. at tempolu bir at. yüksek tempoda koşabiliyor, o yüzden de sürekli ön grupta tutmak çok önemli. yarışta iyi bir yer tutamazsa, yarışın en büyük favorisi olan bu at büyük hüsran yaşayabilir. yine de dubai'deki yarışta son 300 metrede son sıralarda olan final dance, çok iyi bir sprintle yarışı dördüncü bitirmişti. bu attan böyle bir sprinti de ilk kez görmüştüm açıkçası.

    sigoş yine benzer özellikte bir at. tempolu koşan ve ön grupta yer tutmayı seven bir at. kazandığı iki yarışta da son düzlükte öne geçip o şekilde bitirdi. kaybettiği 2 yarışta ise geriden sprinti atamadı. bu konuda bence en formda isim zala bey. sait akson koşusunda son metrelerde bayağı geriden gelerek, güçlü bir sprintle sigoş'u geçerek 2. olmuştu. ahmet çelik bu sefer yarışı biraz daha yakından takip edip, düzlük sprintiyle kazanmaya çalışacak.

    bu 3 at yarışın en iddialı isimleri. dişi tay deneme galibi secret power yine önleri zorlayabilir ama dişi tay deneme derecesi gazi koşusunu kazanmaya çok yeterli görünmüyor. özel bir performans gerekiyor. 2 yabancı jokeyin bineceği atlar da şanslı isimler ama bence yarışı kazanacak seviyede değiller.

    uzun lafın kısası yarışın en büyük favorisi final dance. ben yine de zala bey'in daha formda olduğunu düşünüyorum ve jokeyi ahmet çelik'le bu yarışı kazanacağını tahmin ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın