resim
Idrissa Gana Gueye
Takım:Everton
Mevki:Merkez orta saha
Yaş:34
Boy:1.74
Uyruk:Senegal
  • 78
    eğer yeteri kadar para verilirse messi de galatasaray’a getirilebilir. gueye için “imkansız” diyen arkadaşların kastının bu olduğunu pek zannetmiyorum.

    https://www.haberturk.com/...-geliri-3354546-spor

    yukarıdaki makalede, seneler içinde yayın gelirlerinin değişimi var. bir önceki ihalede kulüplere yapılan ödeme senelik 500 milyon dolar. yeni ihalede bu rakam, 100 milyon doların biraz üzerinde bir tutara düşüyor.

    yüzde 75 azalış. döviz cinsinden. futbolcuların döviz cinsinden maliyetleri azalmıyorken. gueye maaşına indirim yapmıyor yani bizim gelirimiz 75% azaldığı için.

    bu kulüpte sneijderler, drogbalar oynadı evet. ama devir değişti. birkaç sene önce 80-90 milyon euroluk futbolcu maliyeti taşırken, şu anda 25-30 milyonlara sığmaya çalışıyoruz. ve mecbur olduğumuz için yapıyoruz bunu, keyfimizden değil. gerçekler bütün acımasızlığıyla önümüzde dururken biz hala nasıl aynı şatafatı, aynı şaşaayı hayal edebiliyoruz? nasıl sadece maaşıyla bu bütçenin beşte birini dolduracak oyuncuların hayalini kurabiliyoruz? biz artık sneijder’i, drogbayı alan kulüp değiliz. türkiye de o türkiye değil.

    benim aklım çıkacak bir gün bunları düşünürken.
App Store'dan indirin Google Play'den alın