resim
Anderson Souza Conceição
Takım:Al-Nassr
Mevki:On Numara
Yaş:30
Boy:1.90
Uyruk:Brezilya
  • 726
    görmüş olduğum en vizyoner oyuncular bir tanesi.

    adam futbola başlarken kendisine bir hedef belirlemiş. o da para kazanmak. bu vizyonunu da her yerde dile getirmiş. vizyonuna uygun da tercihler yapmış. 28- 29 yaşından sonrada bu vizyonunun değişmesini bekleyemezsin. yani talisca'yı sürekli maddi olarak tatmin etmek gerekir.

    diğer bir konu da bizim taraftarımızın sevmediği mevzulardan biri. bir oyuncuyu daha iyi kullanmak için çevresini şekillendirme mevzusu. biz genelde iyi oyuncu her takımda oynar kardeşim, yanımda kante- veratti olunca ben de oynarım şeklinde cümleler kuruyoruz. sonra aynı şekilde özel bir oyuncu gelmeden önce bu söylemleri unutup yeter ki gelsin diyoruz.

    talisca, ki kendisini tanıdığımız ve bildiğimiz hali muhtemelen en iyi haliydi. o haldeyken bile çok az topla buluşan, sadece 3. bölgede bitirmek için top alan, oyun kurulumu, bağlantı, pres, alan kapatma gibi işlerle hiç işi olmayan biri. bunun yanında müthiş skorer. yani talisca alıyorsan bütün çevresini ona göre dizayn etmen lazım.

    şuan elimizde kerem - yunus- morutan- barış alper- emre kılınç kanatları var. barış alper hariç diğerleri kanatta ters ayaklı oynayan oyuncular. bu da onların içeri kat ederek oynaması anlamına geliyor. bu oyuncuların içeri kat ettiklerinde rakiplerin bekleri bizim açıklarımıza odaklanamaması için de bizim beklerimizin de çıkması gerekiyor. ileride bağlantı yapıp, az top kaybı yaptığımız zamanda bile bu kadar kişiyle hücuma çıkarken sıkıntı yaşıyorduk, eğer bu 4-2-4 şeklinde dizilip uzun ve direkt oynarsak daha çok canımız yanar. yani talisca'yı çok iyi kullanmak için, düz ayaklı çizgiyi kullanan açıklar, çok iyi servis yapan bir target man ve arkaya da iki tane gedson fernandes koymak gerekiyor. yok eğer kerem- yunus ile oynamak istiyorsak, arkaya bu sefer ndombele- gueye koymak gerekiyor. :) ayrıca elimizde bulunan bütün forvetleri gönderip bir birini yedekleyecek şekilde iki tane pivot almamız gerekiyor. yani faydalı olabilmesi için bizim ondan sadece skor istememiz gerekiyor.

    bütün bunlar da aslında sürekli eleştirdiğimiz modern futboldan uzak kalma mevzusundan daha da uzak kalmamız anlamına geliyor.

    2017-2018 sezonunda bizde belhanda yerine talisca olsaydı muhtemelen şampiyon olamazdık. bizde o sene zaten gol atan gomis vardı. belhanda takımdaki bağlantıları kurdu. talisca ne onları yapar, ne de arkada fernando- donk gibi iki oyuncu varken onları tempo anlamında rahatlatabilirdi.

    futbolu sadece 1 kişi değil de bir bütün olarak düşünmemiz gerektiğini düşünüyorum. bu bağlamda maddi şartlarda anlaşsak dahi takımıma istemediğim oyuncu kendisi.

    unutmamak gerek. kollektif çözümler her zaman bireysel çözümlerden daha iyidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın