resim
Halil İbrahim Dervişoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:24
Boy:1.83
Uyruk:Türkiye
  • 1944
    yabancı sınırının olmadığı ve olmayacağının garantilendiği bir ortamda kesinlikle satın almaktan yana olmayacağım bir oyuncu. yabancı sınırı varken dahi bonservisi için yatırım yapılmasına şüphe ile yaklaşıyorum.

    halil kimi özellikleri dolayısıyla bir potansiyel vaat ediyor. muhakkak ki brentford'un da yatırımı külli bir yanılgı değildi. bununla birlikte halil'in mevcut durumu pek çok eksik barındırıyor ve zihinsel yapısı da bu eksikliklerini gidererek kendini geliştirmesinin önüne geçiyor. youtube kanalımızdaki futbolcu röportajlarında en tembel oyuncu olarak hep kendisinin adı geçiyor. açıkçası halil'in zihin yapısının tezahürü olan bazı saha içi davranışları da bu durumu nezdimde tasdikliyor. hal böyleyken mevcut halini olmuş görmediğimiz ve mevcut halinin ötesine gidebileceğine inanmakta da güçlük çektiğimiz bir oyuncuya yatırım yapmayı rasyonel bulamıyorum.

    halil'in gelişim potansiyeli konusundaki ifadelerime ilaveten, mevcut halinin galatasaray için yetersizliği konusunda değinmek istediğim bazı noktalar var. halil şu an, herkesin ilk aklına gelen o meşhur topla dönüşleri dışında hiçbir özelliği ile baskın olarak ön plana çıkmıyor. halil net bir golcü müdür? 33 maçta (1758 dakika) süre almış ve biri türkiye kupasında olmak üzere beş gol atmış. pek çoklarınca yardımcı forvet olarak da lanse edilen halil asistleri ile öne çıkan bir oyuncu mudur? sezon genelindeki asist sayısı bir. süper ligde vermiş olduğu önemli pas sayısı ise toplamda dört. zaten tarz olarak fiziki dominasyon yaratacak, hava topu hakimiyeti sağlayacak, pres yapacak, hızı ve koşularıyla tehdit oluşturacak oyuncu profillerinde de değil. haliyle, mevcut veriler halil'in bugününün galatasaray için yeterli olmadığını gösteriyor.

    öte yandan halil için sahadaki en uygun konumun 4-4-1-1 sisteminde santrforun hemen arkası olduğunu düşünüyorum. bu noktada hücum ağırlıklı bir gezgin rolü üstlenmesi makul olacaktır. ilaveten, bu roldeki oyuncunun bazı yapmadıkları dolayısıyla takımın kalanı tarafından tolere edilmesi, bir nevi arkasının toplanması gerekir. benzer bir ifadeyi emre akbaba için de kullanmış ve halil'in bugününden belki de biraz daha iyi olan onun dahi bu tolere edilmeyi anlaşılır göreceğimiz katkıyı galatasaray düzeyinde vermekten uzak olduğunu söylemiştim.

    halil mevcut zihinsel yapısını değiştirme eğiliminde olmazsa bizim için büyük bir kayıp olmayacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın