• 239
    yunuslama sorunu pilotların ciddi sağlık sorunları yaşamasına yol açınca önlem alma yoluna giden organizasyon. 3. antrenman seansı sonunda aracın salınımı güvenli aralığın üstünde çıkarsa fia takımlardan aracını 10 mm yükseltmesini isteyecek. aracın yüksekliğini artırmak yere basma gücünü azaltacağı için performans ve hız kaybına yol açacak. takımlar zaten bunu istemeyeceği için yunuslamayı göze alarak araçları yere yakın setuplarla yarıştırdılar.

    ancak son azerbaycan gp’sinde hamilton’ın koltukta bir soğukluk hissediyorum demesi yunuslamanın omurgadaki sinirler üstünde baskı oluşturduğunu gösterdi ki bu çok ciddi bir durum. bu yüzden fia yunuslayan aracın yükseltilmesi konusunda takımlara zorunluluk getirecek.

    bu durum red bull için büyük avantaj çünkü araç yunuslamıyor ve hız kaybetmeden sezona devam edebilecek. mercedes’in ileriye atılım yapma ihtimalini zayıflatır ancak geriden mercedes’e yaklaşacak takım yok sezonu 3.bitirirler her türlü. ancak ferrari mercedes’in aksine yunuslama sırasında performans kaybı yaşamadığı için (ki bu göreceli kavram dayanıklılık sorunları da yunuslama ile ilişkili) ferrari bu durumdan negatif anlamda çok etkilenecektir. yunuslamaya rağmen red bull’a kafa tutabiliyorlardı ancak şimdi araç yükselirse yerden red bull’un gerisinde kalacaklar. şampiyonluk ihtimalini iyiden iyiye düşürür. kural uygulanırsa da başta dediğim gibi red bull’a çok yarar.

    https://twitter.com/...i78QzrgKh2GxhN6G656Q
App Store'dan indirin Google Play'den alın