resim
Marco Rose
Görev:Teknik Direktör
Takım:RB Leipzig
Yaş:47
Uyruk:Almanya
  • 60
    taraftarlar kendisine kaptırmış durumda fakat, alışılagelmiş teknik direktörlerin epey dışında bir tarzı var. özellikle türk futbolunun obsesif biçimde takıntılı olduğu taktiksel tutarlılık, kadro istikrarı, kazanan takım bozulmaz vs gibi gelenekleri bu adam için hurafe. yani her maça farklı sistemlerle çıkabilen. ortada hiç bir şey yokken o an maça daha uygun bulduğu için 3'lüye dönen, sonraki maç tekrardan 2'li oynayan, azıcık sıkışırsa da anında imza futbolu olan 4-3-1-2'ye dönen, hatta bunları maçtan maça da değil direkt aynı maçın içerisinde yapıp bu konuda da hiçbir eleştiri kabul etmeyen bir adam. bu anlamda kendisinin yarısı kadar bile olmayan tudor'un aldığı eleştirileri düşününce, yönetim tarzının bize ne kadar uygun olacağını kestiremiyorum.

    diğer yandan, oynatmak istediği futbol da zerbi'ye oranla çok daha masraflı olacaktır. tutturuldu bi ''zerbi çok oyuncu ister'' furyası gidiyor ama, zerbi zaten yenilenmesi gereken bir ortasahayı yenilemek isteyecekken(ki buna her şekilde mecburuz), bu adam ortasahaya ek olarak direkt forvet hattını sil baştan kurmak isteyecek ki, kariyeri boyunca harcadığı bonservis'in %80'i direkt forvetlere zaten. çift forvet fetişi olmasının yanında, forvette kullandığı oyuncuların hepsi de kenarlara deplase olabilecek teknik özelliklere sahip fizikli ve atlet oyuncular. salzburgda, daka-haaland-dabbur-hwang-minamino-adeyemi ile oynadı. gladbach'a gittiği sene de plea'ya ek olarak direkt embolo ve thuram gibi 2 atlet forvet oyuncusu transfer ettirdi ki, sezonun başarılı geçmesinin ana etmenlerden biri de bu oyunculardan aldığı verimdi. dortmund ise bu sezon hepi topu 3 transfer yaptı sanıyorum, bunlardan da ikisi malen ve adeyemi. dolayısıyla bu adamın kariyeri boyunca kullandığı forvet profillerine bakınca gomis, diagne, mustafa, umut bozok'tan herhangi biriyle bile oynaması olası gözükmüyor.

    açıkçası oynattığı futbolu bize aşırı yakıştırsam da, olası bir başarısızlıkta kendisindense zerbi'nin arkasında bırakacağı takımın çok daha kaliteli ve bütün bir halde olacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın