• 81
    dostlar şimdi olaya iki farklı açıdan bakalım isterim.

    1-galatasaray emir, mustafa, bartuğ vs.. takımdan ayrıldığı için bişey olmaz. yarın hamza akman, jankat vs.. ayrılabilir. galatasaray zaten alt yapısından oldukça yetenekli çocuklar çıkartabiliyor. son 20 yıla baktığımızda hangi futbolcuyu kaçırdığımız için üzüldük?

    2-bu çocuklar asgari ücrete oynuyorlar. futbolcu dediğin adamın kafası rahat olmalı kendi başına kiraya çıkabilmeli veya ortalama üstü bir mekana gittiğinde hesabı düşünmemeli. a takımdaki abilerinin onları iyi restoranlara götürmesini beklememeli. ilk prof. sözleşmelerinde milyonlarca liralar verilsin demiyorum ama senin bu çocuklara bir değer ortaya koyman gerekiyor.
    u17-19 arasında gs altyapısı 50 futbolcu olsun diyelim. bu çocukların maksimum 10 tanesinin ailevi durumları iyidir. geriye kalan 40 futbolcu ailesi ve kendisi geçim sıkıntısıyla uğraşıyordur. özellikle ülkenin geldiği şu 2-3 yıllık süreç içerisinde.

    bu çocuklar geçim sıkıntısıyla uğraşmaması lazım kafası sahada olması lazım. yoksa bir menajer gelir biraz para koyar önüne kandırır götürür.
    aralarında illa işin çakallığına kaçan aklı fesat olan topçularda vardır ama sayıları 3-5'i geçmez. o yüzden senin alt yapı oyuncularına bakman lazım. babele verdiğin yıllık 3 milyon euroyu zaten alt yapıya aktarsan sorunun çözülüyor.

    aynı hatayı beşiktaş yaptı. rıdvan, ersin ve serdara çok komik paralarla sözleşme teklif ettiler. oyuncular sözleşme uzatmak istemedi beşiktaş şu an seneye serbest kalmamaları için ilk rıdvanı sattı. yakında ersin ve serdar haberi de düşer medyaya.

    bu çocuklardan büyük beklenti içine giriliyorsa senin onlara bakman lazım. ortalama üstü maaş vermeyi geçtim cidden gs alt yapısında herkes nasıl fiziksel anlamda bu kadar zayıf olabilir. kulüp beslenme supplement takviyesi bile mi vermiyor bu çocuklara?

    kısaca galatasaray alt yapıdan oyuncu kaybettiği için büyük zarar görmez ama alt yapın varsa bunun da hakkını vermen gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın