resim
Marco Rose
Görev:Teknik Direktör
Takım:RB Leipzig
Yaş:47
Uyruk:Almanya
  • 30
    yüksek tempo, önde baskı ve fiziksel takım hocasıdır. takımları ortalama 120 km civarı koşar. geçiş oyunu ve mümkün olan en kısa sürede karşı kaleye gitmeyi hedefleyen bir yapısı vardır.

    birçok taktik formasyon denemişliği olan hoca olduğu için repertuarı geniştir. bizim elimizdeki kadro genel anlamda kendisi için idealdir.

    berkan, taylan, barış alper, boey mesela rose ile 1-2 seviye atlayabilirler. orta saha ikilisini genelde 2 tane fizikli ve tempolu topçudan oluşturur.
    mesela sürekli gündemde olan isimler için konuşayım. yan yana xeka-witsel, witsel-florentino, xeka-florentino gibi tempolu ikili orta saha kurgusuyla oynar.

    ön tarafa serbestlik tanır. bek oyuncularımız kendisi için oldukça ideal. defansif tarafta biraz zaafiyeti olan hocalardandır. türkiye ligi için bir sorun görmüyorum çünkü bu takım 115km üstü koştuğu her maç (derbi maçları hariç) rakibi ezip geçer.
    ön tarafı serbestlik tanıdığı için ordaki oyuncular ne kadar kreatif ve skor katkısı yaparsa maç kazanma şansımız o kadar yüksek olur. çünkü rose hoca ile galatasaray her maç 1 gol kesin yer ama hücumda oldukça pozisyona da girer o yüzden top bu yıl olduğu gibi çizgiyi geçemezse hoca çöp ilan edilir.

    teknik ekibi ve antreman metodları oldukça iyi ve yenilikçi. o yüzden o konuda büyük seviye atlarız.

    bazı maçlarda 3-4-2-1 gibi oynuyor. o formasyonda 3'lünün birini tempolu orta saha koyuyor. yani hücumlarda takım 2-5-3 veya 2-4-4'e dönmüş oluyor. bunu hocaya soruyorlar niye böyle bir tercih içerisine giriyorsunuz diye. hem hücumda daha kalabalık olmak hem de top kaybedersek rakibi 5'li karşılayıp topu en kısa sürede kazanmak için diye bir açıklaması vardı. bu sistemle dortmund ile 11 maç kadar oynuyor. 7 galibiyet 3 mağlubiyet 1 beraberlik mağlubiyet gibi bir istatistik yakalıyor. mağlup olduğu iki maç leipzigdi diğeri gladbach.

    ayrıca sezona yüksek ihtimal 4-4-2 veya 4-3-1-2 gibi bir formasyonla başlar. bu formasyon galatasaray taraftarının 4-4-2 aşkını alevlendirir. işler iyi giderse devam eder eğer 2 maç sendelerse hemen 4-2-3-1'e döner.

    hoca biraz sistemi iki maç sendelerse hemen farklı formasyona geçen bir tip. o bakımdan abi işte 10 maçta 7 galibiyet aldı neden sistemi değiştirdi şimdi homurtuları da duyulabilir. bu bir yandan olumlu çünkü baktı işler kötüye doğru giderken hızlıca aksiyon alıyor ama diğer yandan da çok çabuk değişikliğe giderek takımın dengesini ve işleyen parçaları bozuyor.

    onun için puan kayıpları oyuncu form düşüklüğünden değil sistem sebebiyle olduğuna inanıyor. yani sistemin oyuncunun form durumunu düşürdüğünü düşünüyor.
    biraz kafası kırık hocalardan birisi diyebiliriz :) net şekilde galatasaraya seviye atlatır fakat bu kadar sabırsız ortama ve iklime gelmek ister mi biraz zor.
    umarım gelir yazdıklarımı izleyerek daha net anlamış olursunuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın