• 88
    güvenliğini katar ile birlikte sağlayacağımız turnuva.

    https://dohanews.co/...fifa-world-cup-2022/

    --- alıntı ---

    fıfa dünya kupası organizatörleri, futbol etkinliğine yaklaşık 1,5 milyon ziyaretçinin katılacağını tahmin ediyor.

    katar ve türk heyetleri, bu yıl katar 2022 fıfa dünya kupası'na ev sahipliği yapmaya hazırlıktaki güvenlik konularını görüşmek üzere pazar günü doha'da bir toplantı yaptı.

    anadolu ajansı'nın haberine göre, katar heyetine fıfa dünya kupası katar 2022 güvenlik ve güvenlik operasyonları komitesi başkanı tümgeneral abdülaziz abdullah al ansari başkanlık ederken, türk heyetlerine içişleri bakan yardımcısı muhterem ince başkanlık etti .

    toplantılar, bu kasım ayında gerçekleştirilecek olan büyük turnuva sırasında ortak işbirliğinin çeşitli yönlerine değindi.

    ocak ayında türkiye içişleri bakanı süleyman soylu, ülkesinin spor karşılaşması için katar'a geçici olarak 3.250 güvenlik görevlisi göndereceğini söyledi. turnuvada görevlendirilecek olanlar arasında 3.000 çevik kuvvet polisi, 100 türk özel kuvvetleri, 50 bomba tespit köpeği ve operatörleri, 50 bomba uzmanı ve diğer personel yer alıyor ve bunların hepsi yaklaşık 45 gün boyunca görev yapacak.

    soylu ayrıca, al jazeera'ya göre ankara'nın 677 katarlı güvenlik personeline 38 farklı mesleki alanda eğitim verdiğini de sözlerine ekledi.

    katar ve türk içişleri bakanlıkları daha önce, çok beklenen büyük etkinliği düzenleme çabalarına katılmak için bir anlaşma imzalamıştı. bu çabalardan biri de türkiye'nin 2022 dünya kupası'nın güvenlik organizasyonuna katılımını içeriyor.

    katar-türkiye ortak çabaları
    aralık 2021'de, katar-türkiye yüksek stratejik komite toplantısı, emir şeyh tamim bin hamad al thani ve türk mevkidaşı recep tayyip erdoğan'ın eş başkanlığında doha'da gerçekleşti.

    iki ülke arasında ticaret, yatırım, kalkınma, kültür, gençlik, spor, güvenlik, medya gibi çeşitli alanlarda 15 yeni anlaşma imzalandı.

    katar haber ajansı (qna) ve türkiye'nin anadolu ajansı (aa) da “profesyonel işbirliği bağlarını” geliştirmek ve içerik kalitesini artırmak için bir anlaşma imzaladı.

    son yıllarda doha ve ankara, türk güçlerinin katar'daki khalid bin al-walid üssü'ne yerleştirilmesini de içeren 60'tan fazla anlaşma imzaladı. baz aralık 2019'da açıldı .

    2022 dünya kupası'nda ingiliz ordusu tarafından terörle mücadele polisliği sağlanacak

    2018 yılı sonunda iki ülke arasındaki ticaret hacmi 2017 yılına göre %57 artarak yaklaşık 5 milyar qar seviyesine ulaşmıştır.

    2020 yılına kadar , katar'ın türkiye'deki toplam yatırımları 22 milyar dolara ulaştı ve 533 türk şirketi körfez ülkesinde en az 18,5 milyar dolar değerinde çok sayıda projede faaliyet gösteriyor. buna karşılık, şu anda türkiye'de 179 katarlı şirket faaliyet gösteriyor.

    iki taraf arasındaki ikili ticaret hacmi geçen yıl 6,8 milyar qar'a ulaştı.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın