• 24
    en çok bilinenleri tenis ve golf'tür. hatta golf için yeterli şartlar bir çok ilde sağlanamadığı için sadece tenis desek de yeridir. (bu durumda golf için sadece zengin olmak yetmiyor)

    o yüzden tenise yeni başlamak isteyen ama zengin olmayanlar için ufak tefek bilgiler vermek isterim. öncelikle ve en önemlisi sürekli erişim sağlayabileceğiniz, bedava ya da kendi bütçenize uygun bir tenis kortu var mıdır buna bakmanız gerekiyor. (söz konusu kort kapalı değilse kışın o kortta oynayamayacaksınız.) ikincisi iyi bir hocaya ihtiyacınız olacak. tenis bilen arkadaşım var o öğretir, daha önce masa tenisi oynadım çözerim, iyi bir izleyiciyim maçlardan, internetten gördüğümü uygularım gibi gerekçeleriniz saha gerçekleriyle uyuşmuyor bilesiniz. bu gerekçelerden biriyle oynamaya başlarsanız sadece raketi topa çarptırmaya uğraşırsınız, tenis oynayamaz, öğrenemezsiniz.

    hocayı da çözdükten sonra hem motivasyon hem de tenisi öğrendikçe antreman yapmanız için en az bir partnere ihtiyacınız olacak. partnerinizin sizin kadar istekli olmaması durumda da moraliniz bozulacak çoğu zaman buluşamayacaksınızdır. başlangıç için uygun fiyatlı raketlere yönelmeniz yeterli olacaktır. zamanında benim yaptığım gibi nadal'ın kullandığı rakete hatırı sayılı bir miktar bayılıp sonra o raket ile komik hareketler yapmamış olursunuz.

    yukarıdaki şartları sağlıyorsanız zengin olmadan da bu sporu oynayabilir, kendinizi geliştirebilirsiniz. fakat tüm bu basit görünen şartları sağlamak "genellikle" zenginlerin harcıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın