resim
Axel Laurent Angel Lambert Witsel
Takım:Atlético Madrid
Mevki:Stoper
Yaş:35
Boy:1.86
Uyruk:Belçika
  • 97
    yaşlı, eski formundan uzak ve muhtemelen artık emeklisini düşünen yaşa gelmiş futbolcu familyasından.

    galatasaray’a transferi gündem olduğundan beri başlığı altına yazılanları okuyunca, yazarlarımızın ve dolaylı olarak taraftar profilinin nasıl bir sürüncemede olduğunu anlayabiliriz. finansal cezalardan beridir “ sattığın kadar al “ kuralı yüzünden yaşlı, kiralık transferlerin kötü bir izlenim oluşturduğuna hak veriyorum.

    finansal cezalar bitince, futbol takımının iki türlü transfer şansı vardı; birincisi bonservisi elinde, yıllık ücreti yüksek, ismi olan, eski formundan uzak ya da kiralık futbolcular. ikincisi ise genç, bonservisi normal ama yıllık ücreti düşük futbolcular. yani genç futbolculara uygun sistemde sabrederek, belirli sürecin sonunda ki - bu seneler sürüyor genellikle - karşılığını almak.

    şimdi yazılanlara bakınca witsel yerine genç futbolcu isteyen çok fazla yazı okuyoruz. ama iş uygulamaya gelince aynısını göremiyoruz. çünkü öyle bir beklenti içerisindeyiz ki; uygun fiyata genç futbolcu alıp, hemen şampiyonluğa oynayıp akabinde en az 20 milyon euro’ya okutmak gibi absürd düşüncelere kapılıyoruz. sonra 3 4 ay sabredemeyip tabiri caizse linç ediyoruz. yani aslında ne istediğimizi bilmiyoruz.

    witsel isim ve kariyer olarak, türkiye liginin üstünde, yıldız, teknik ve sonuç odaklı futbolcu. ama yaşlı, sakat ve formsuz olabilir. son düzgün kontratını yaptığı kulüp olabiliriz. artık işimiz şansa kalmış, josef de souza gibi de çıkabilir, falcao gibi de. geçen sene olsa bu adam yerine genç futbolcu fikrine sıcak bakabilirdim ama bizim ülke iklimi ve taraftarı görünce hayır da diyemiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın