• 2349
    son iki avrupa uluslar ligi'nde kotu performans sergilemis, euro 2020'de 0 cekmis ve 2022 dunya kupasina gidemedigi icin uluslar ligi'nde yer alan dört ligden ucuncusu olan c ligine dusmus milli takimimiz.

    bu basarisizliklar sonucunda c ligine dusmemizden daha olagan bir sey olamaz. kabul edilecek bir sey de degil.

    ancak ayni zamanda sasirilacak bir sey de degil. pek cok insan ayni grupta yer aldigimiz takimlara bakarak seviyemizin faroe adalari ile bir oldugunu yaziyor. ayni ligde yer aldigimiz dogru ancak bu seviyemizi o takimlarla bir tutmuyor. bir ust ligden dusen takim olarak nispeten ligin zayiflariyla eslestik.

    ornegin a liginde avusturya, çekya, macaristan ve galler gibi takimlar yer aliyor ancak bunlar o ligin kalitesinde degiller. uluslar ligi gruplarini kazandiklari icin bir ust lige ciktilar.

    bizim gibi c liginde yer alan bazi takimlar: yunanistan, kosova, k.irlanda, slovakya, k.makedonya, bulgaristan. diger gruplara nazaran en kolay c ligi grubunda yer aliyoruz. muhtemelen bizden puan alabilecek tek takim litvanya.

    muhtemelen sene sonunda bu takimlardan 4 tanesi tekrar b ligine cikacak. biz de 14 veya 16 puan ile lig atlayacagiz. avrupa sampiyonasi elemelerinde(kuralar 2022 sonuna dogru cekilecek) ilk ikiye giremezsek diger c grubu liderleriyle play-off oynayabiliriz. bunlar buyuk ihtimalle yukarida saydigim takimlardan ucu olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın