resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 5430
    2022-2023 sezonunda galatasaray futbol takımı teknik direktör seçimi için beni ikilemde bırakan adaylardan biri. ya da aday olduğu iddia edilen isimlerden biri.

    ikilemde kalma sebebim ise son yıllarda kulüp kültürünün diğer takımlara benzemesi.
    kaldığım ikilem ise şu.
    1. seçenek tecrübeli ve iyi bir hoca getirmek.
    2. seçenek ise gelişime açık, potansiyelli ve gençleri de değerlendirecek bir hoca getirmek.

    1. seçeneğin mümkün olması için maddi şartlarımızın el vermesi gerekiyor. biz ne olursa olsun, oyuncu giderlerini sınırlamalıyız. gider- gelir dengesini kuramazsak bu takım ileride çok büyük zararlara uğrayacak. işte burada tecrübeli hoca olayı biraz sıkıntıya giriyor. kariyerine düşünen iyi ve tecrübeli hocalar bu durumu kabul etmez. ben gelip çoluk çocuğu yetiştirmek için kariyerimi tehlikeye atayım demez. eğer derse gerçekten astronomik bir rakam aldığı için der. bu da iki taraf için de daha kötü olur.

    1. seçenekte sunduğum durumdan dolayı, benim esas istediğim teknik direktör profili, 2. seçenekte olanlar. hatta örnek vermek gerekirse de zerbi, trpisovksky, knutsen gibi hem genç hem de liglerinde şampiyonluğa oynayan hocalar . işte burada da ilk başta bahsetmeye çalıştığım kulüp kültürü devreye giriyor. bu isimlerin hiç birine, mancini kadar sabır ve değer gösterilmez. çünkü bu olay artık bizim gerçeğimiz haline geldi.

    yani iki ucu da sıkıntılı bir yola girmiş bulunmaktayız. bu iki ucu da sıkıntılı yola girmemek için gösterdiğimiz çabalar biatçılık olarak adlandırıldı fakat bunun ceremesini uzun yıllar çekmeyiz umarım.

    mancini adını duyunca aklıma sebepsizce, ismini seçim öncesi kullanıp sonra yokmuş gibi davranma stratejisi geldi. umarım düşündüğüm gibi değildir. hatta umarım, kulüp kültürümüz de benim zannettiğim gibi değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın