• 6
    igor tudor’un galip çıkacağını düşündüğüm versus.

    baştan söyleyeyim, hayatımda izlerken en çok utandığım maç, 2 aralık 2017 beşiktaş galatasaray maçıdır. bana göre kendisinin galatasaray kariyerini bitiren maç da bu maçtır. oyuncularla iletişimsizliği, bazı konularda inat ediyor olması gibi konular takımınızı yönetirken en rahatsız olduğum durumlardandı.

    ancak bu versus’u çok rahat bi şekilde galip bitirecektir. bizden ayrıldıktan sonra biri başarılı biri başarısız iki udinese dönemi geçirdi. hajduk splitte görev aldığı süreyi takip etmedim açıkçası. sonrasında pirlonun yardımcısı olması beni rahatsız etse de; verona macerasını çok ama çok iyi geçirdi hoca. attığı kadar yiyen, hücuma kalabalık çıkıp arkada bol bol boşluk veren bir takımdı verona. ama eldeki malzemeyle, hele gele önceki sezonlarda iyi kapanmasıyla, kısır maçlar izletmesiyle nam salmış veronaya oynattığı futbol ve gerçekleştirdiği dönüşüm hakikaten takdir edilesi.

    merak edenler için, 2020-2021 sezonunda verona, serie a’nın en az gol yiyen 6. takımı olmuş yediği 48 golle. kendilerinden az gol yiyen takımlar; 35 golle inter, 38 golle juventus, 41er gollü milan ve napoli, 47 golle atalanta. aynı zamanda da en az gol atan 6.takım 46 golle. küme düşen parma 39, küme düşen benevento 40, yine küme düşen crotone 45, 16.cagliari 43 ve 14.udinese 42 gol atmış. verona ligi 10.bitirmiş.

    2021-2022 verona ise, en çok gol atan 5.takım olmuş 65 golle. sadece 84 atan inter, 77 atan lazio, 74 atan napoli, ve 69 atan milan’dan az. 65 atan atalanta ile eşit.

    en çok gol yiyen 9.takım olmuşlar, 59 gol yiyerek. salernitana 78, spezia 71, empoli 70, venezia 69, cagliari 68, sassuolo 66, sampdoria 63, genoa 60 yemiş.

    velhasıl, vadettiği şeylerin okan buruktan çok olduğunu düşünüyorum. bence 4 dönemlik italya macerası onu oldukça ileri attı.

    öte yandan okan buruk’a saygım sonsuz. başarılı bir hoca olduğunu düşünüyorum. herkes başakşehir şampiyonluğunu hatırlasa da bence en büyük başarısı akhisar ile kazandığı türkiye kupası. çünkü kabul edelim ki, başakşehirle yaşadığı şampiyonluğu bir çok hoca kazanabilirdi. futbol taraftarsız bir oyun olsa, en başarılı başakşehir olur. taraftarsız oynamaya alışkınlar bir kere*.

    umarım galatasaray için hayırlı bir seçim ve teknik direktör arayışı süreci geçer. ancak özellikle teknik direktör bazında yapacağımız her seçimin bizi ileri götüreceğini düşünüyorum. zira 2021-2022 sezonunun 21.haftasından beri teknik direktörümüz yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın