resim
Beknaz Almazbekov
Takım:Galatasaray U19
Mevki:Sol Kanat
Yaş:19
Boy:1.77
Uyruk:Kırgızistan
  • 125
    uzun yıllardır galatasaray akademisinde forma giyen kırgızistan kökenli sporcu.

    u-14, u-15, u-16 ve u-17'yi fiziksel olarak domine eden bir beknaz vardı. akademiyi göz ucuyla bile takip edenler beknaz'ın fiziksel olarak diğerlerinden farklı olduğunu rahatlıkla fark etmiştir zaten.
    kendi yaşıtları karşısında fiziksel olarak bu kadar üstün olunca ister istemez alt yaş kategorilerinde fark yaratılıyor zaten. buna ek olarak beknaz kendi yaşıtlarından oyun zekası olarak da iyi seviyede.

    bu sezonun yarısından itibaren beknaz u-19 takımına alındı ve kendisinsen 3-4 yaş büyüklere karşı mücadele ediyor, dolayısıyla daha önceden yaşıtlarına karşı olan fiziksel avantajı an itibariyle kaybolmuş durumda. ve asıl mücadele şimdi başlıyor.

    fiziksel olarak çok büyük avantajlarından olmadığı ortamda, beknaz'ın mental ve teknik özelliklerinin hangi seviyede olduğunu daha doğru şekilde tespit etme imkânıma sahip olacağız.

    ben beknaz'ın 1 sene daha u-19 tam sezon forma giymesinin doğru olduğunu düşünüyorum. ve önümüzdeki sezonun sol kanadına onu yazıyorum.

    hani arabada vites değişme zamanını motorun sesinden aracın bağırmasından anlarız ya, akademideki oyuncuların da yükselme zamanını u-19'u bağırtmasından anlayabiliriz.
    beknaz u-14'ten u-17'ye kadar yaptı bunu.
    ben 2 sene içerisinde, yani beknaz da u-19 ile aynı yaş seviyesine gelince yine benzer fiziksel üstünlüğü orada da kuracağını düşünüyorum. açıkçası bu fiziksel üstünlüğü yakalayan oyuncu da futboldan ekmek yer, ama galatasaray'da ama başka takımda ama bu ligde ekmek yer yani.

    beknaz ile ilgili diğer problem ise yabancı statüsünde sayılma durumu. kırgızistan milli takımını tercih etti sanırım, yani bizim için yabancı kontenjanında yer işgal edecek. oysa ben yabancı kontenjanını benrahma gibi kalitesinden yüzde yüz emin olduğum oyuncularla doldurmak istiyorum. akademide bu kadar emek verilen oyuncunun yabancı olması da sıkıntılı durum.
    çünkü yabancı hakkını kullanacağımız oyuncunun çok net katkılar vermesi gerekecek.
    beknaz 2 sene içerisinde a takıma yükselse bile bu sezon u-19'da yaşadığı yalpalanmayı a takım seviyesinde de yaşayacak.

    a takımda barış alper'e muadil olacak tarzda bir oyuncu bu arada. ki barış alper'in de sıkıntılar yaşadığı bir gerçek. ben barış alper'e de olan inancımı kaybetmedik.

    karakter olarak da çok sempatik görünüyor, umarım yolu açık olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın