• 615
    11 yıl sonra ligi şampiyon tamamlamış takımım. milan açısından belki de son 20 yılın en önemli şampiyonluğu oldu bu. yıllarca rezalet yönetimlerle sıradan bir takım görüntüsüne bürünmüştü taa ki 19-20 sezonuna kadar.

    19-20 sezonunda o zamana kadar gelişim direktörü olan bir adam teknik heyet sorumlusu oldu. o sezonun ekim ayında takımın başına o zamana kadar henüz elle tutulur bir başarısı olmayan stefano pioli'yi getirdi. milan yönetiminin planı yaz sezonunda sportif direktör olarak ralf rangnick'i getirip yepyeni bir yapılanmaya gitmekti. pandemi arası verilmiş, yaz sezonu gelmiş ve plan devreye sokulmuştu. rangnick getirilecek, pioli gidecek ve değişim başlayacaktı. teknik heyet sorumlusu adamımız ve eski futbolculardan görevde olan zvonimir boban buna karşı çıktı. yönetim, boban'ı gönderdi. lakin diğer sorumlu diretti, daha önce büyük başarıları olmayan pioli'nin arkasında durdu ve yönetimi ikna etti. tabii pioli o sezon kendisinden beklenenin çok üstünde bir performans vermiş ve taraftarın güvenini kazanmıştı.

    20-21 sezonunda işe koyulan milan kendisinden beklenenin üzerinde performans sergilemiş, uzun süre lider gitmiş ama antonio conte'nin güçlü inter'i şampiyonluğa uzanan taraf olmuştu.

    21-22 sezonuna elindeki en önemli oyuncusu hakan çalhanoğlu'nu direkt rakibine kaptırdı. lige forvetinde 40 yaşında olan zlatan ibrahimovic ile başlayıp devre arası olivier giroud eklemesi yapıldı. brescia'dan alınan sandro tonali, kalede lille'den alınan mike maignan 3 sene önce yine lille'den alınan ve sergilediği inanılmaz performansla şu an 100 milyonluk oyuncu olan rafael alexandre da conceicao leao, yine orta saha oyuncusu olan ismael bennacer'in temel taş olacak performanslarıyla sezonu çok daha pahalı ve geniş kadro inter'in önünde şampiyon bitirdi.

    2020 yazında pioli'ye güvenip takımda kalmasını sağlayan, bu süreçte 25 yaş ortalamasıyla 5 büyük ligin liderleri arasında en düşük maaş ortalamasına sahip olan takımını yaratan, hatta serie a'nın maaş ortalamasında juventus, inter, napoli ve roma'nın ardından 5. sırada olup şampiyonluğa oynayacak takımın mimarı bir isim vardı; o adam paolo maldini'ydi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın