resim
Hamza Yiğit Akman
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:19
Boy:1.70
Uyruk:Türkiye
  • 66
    galatasaray'da scout transferi kavramını tartışmaya açması gereken genç yeteneğimiz.

    isim vermek istemiyorum çünkü derdim polemik değil ama bu yaz transfer ettiğimiz sözüm ona müthiş yetenekli bazı futbolculardan hamza akman'ın -yetenek anlamında- en ufak eksiğini göremedim. evet daha hiçbir şey ispatlamadı. doğru düzgün bir maçta göremedik ama mesele o değil. çocuğun topla ilişkisi ve vaat ettikleri bizim aynı mevkide 6-7 milyon euro verdiğimiz yabancılardan daha fazla şey vaat ediyor.

    altyapıda benzerini bulabileceğimiz isimlere verdiğimiz paralara sahiden acıyorum. her genç ve scout topçusu diye pazarlanan oyuncuları sahiplenmekten de vazgeçelim. güzel paketlenip süslenmiş ama içi boş transferleri scouting diye de yutturmayalım.

    örneğin altyapıda bir bruma yetiştiremezsin. 20 yıl da geçse o sprint kuvvetinde, o patlayıcılıkta bir oyuncuyu çıkarmamız zor. bruma'ya scouting yapıp 10 milyon euro vermekte en ufak mahsur yok. o parayı harcayana da harcatana da helal olsun derim çünkü bruma alınacak bir risktir. fakat hiçbir spektaküler özelliği ve yeteneği olmayanlara para çaktıranlara, hamza akman başlığında bir kez daha yazık diyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın