• 206
    dünyanın pek çok medeni ülkesinde olduğu üzere alkollü ürün firmalarının spor kulüplerinde sponsorluk yapmaları yasak olduğundan bu adıyla hayatına devam edememiş basketbol takımımız.

    biz bazı konularda ciddi potansiyel risk taşıdığımız için neyin gerçekten bizi şeriata götürmek için neyin ise medeni dünyanın gerektirdiği birşey olduğu birbirine karışıyor. mesela gece alkol satış yasağında da benzeri oldu, yahu bizdekinden çok daha katı kurallar avrupa'nın göbeğinde var mesela ama biz başka tarafından bakıyoruz ki hassasiyetleri de anlayabiliyorum aslında.
    burada da benzer bir konu var, bu sponsorluk yasağı bizden çok önce avrupa'da uygulanıyor, yani isim sponsorluğu. fransa'da çok eskiden beri yasak, ingiltere'de epey tartışıldı formada carlsberg yazması ne kadar doğru filan.
    biz bu konularda kafası net bir toplum olmadığımızdan konu din şeriat eksenine kayıyor, yoksa sağlık-gençlik-spor ekseninde tartışabilsek makul bir yere varabilirdik bu konuda da, coğrafya kaderdir diyelim yine ne yapalım...
App Store'dan indirin Google Play'den alın