• 81
    galatasaray'ın yaşamaması gereken dönem.

    fatih terim, çalıştığı son 4 yönetimin 3'üyle kavgalı ayrıldı ki kavga etmediği (edemediği) tek yönetim, birkaç ay çalıştığı dursun aydın özbek yönetimiydi. (ki muhtemelen bu dönem yaşanırsa özbek yönetiminde yaşanacak, kesin olarak onunla da kavga edecek.) fatih terim; en ufak ortak noktaları bulunmayan ünal aysal, mustafa cengiz ve burak elmas üçlüsünün her biriyle kavgalı, aşırı problemli ve yıkıcı bir biçimde ayrıldı. yönetimlerin hatalarını savunmak için yazmıyorum bunu fakat bir "teknik direktör" bunları neden yaşar ve kulübe yaşatır bunu sorgulamak da taraftar olarak görevimdir.

    aysal döneminde kavga edildi, yollar ayrıldı ve belki yerel ligde durdurulamaz bir güç avrupada ise top kulüpler seviyesine gelecek durumdaki kulübümüz mucize şampiyonluklar kovalayan ve 2014'den beri avrupa'da doğru dürüst olmayan, olduğunda da genelde kendi standartlarına göre rezil olan bir kulübe dönüştü.

    rahmetli başkan mustafa cengiz dönemi hakkında herkes uzunca yazdı çizdi, konuşmaya gerek yok. başkana tekrardan allahtan rahmet dilerim. o dönemin sonlarını, dönem içi olayları herkes çok net hatırlıyor zaten.

    burak elmas dönemi ise baştan sona rezaletler silsilesi. hem fatih terim'in hem de burak elmas'ın yapabilecekleri tercihlerin hep en yanlışını ve en kötüsünü yaptığı ve kulübü bugün bulunduğumuz noktaya getiren, bitmek bilmeyen 1 sene.

    aysal baştan sona haksız, rahmetlik cengiz haksız, elmas zaten haksız ve başarısız ama terim her daim ve her alanda haklı. yok öyle bir şey arkadaşlar, fatih terim çalışması çok problemli ve zor bir adam.

    ayrıyeten fatih terim baştayken dönem dönem federasyonla, dönem dönem rizespor gibi küçük kulüplerle, dönem dönem hakemler ve mhk ile, dönem dönem kendi futbolcularımızla, dönem dönem rakip takım başkanlarıyla, dönem dönem kendi yönetim kurulumuzla kavga mutlaka vardır. uzun lafın kısası fatih terim varsa, fatih terim harici futbol aktörleriyle kavgada olunmayan tek dönem, şampiyon olunan yılın yaz dönemidir.

    transfer politikası ise, özellikle bizim gibi borç batağında çırpınan bir kulüp için fecaattir. yıldızlar karması kadro verilir, oyuncular kiralık olduğundan başarı gelmez. gençleşelim yapılanalım denir milyonlar harcanır, yerel turnuvalarla akıl almaz sonuçlar sonucu yollar ayrılır, yollar ayrıldığı gibi yapılanma ve plan da arkasında kalan yıkımla çöpe gider.

    terim bir ekoldür, terim türk futbolunun gelmiş geçmiş en büyüğüdür. fakat terim dönemi bitmiştir, zihninde ve kalbinde bitiremeyen herkes de artık bitirmelidir. galatasaray, gerekiyorsa birkaç sene şampiyon olmamayı göze almalı, geleceğini terimsiz çizmelidir. terimle uzun vadeli plan olmaz. fatih terim çok başarılıdır, ama devamlılığı 2 seneden öteye geçmez. arkasında kendisine bağımlı, kendisi ayrıldığında toparlanması 2 seneden uzun süren yapılar bırakır.

    fatih terim hakkında geçmişteki entrylerim hala orada, asla da silmem. hocayı en çok sevenlerdenimdir. fakat galatasaray isimlerden büyüktür. bir ilişki nasıl ki insana zarar verdiğinde bitmeliyse, fatih terim-galatasaray ilişkisi de iki tarafın da daha fazla zarar görmemesi için artık bitmelidir. bırakın fatih terim o büyük efsane olarak kalsın, bırakın galatasaray terim olmadan başarıya ulaşmanın yolunu bulsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın