• 34
    13 mayıs 2022 yayınında ismi verilmeyen bir oyuncu transferi üzerinden basın-menajer ilişkilerinin nasıl işlediği anlatılan youtube kanalı. klip burada.

    https://youtube.com/...n_Wt3y-I02_PmxlFeRpo

    dedikleri çok doğru geldi bana. mevcut galatasaray kadrosunu çöp diye karalamaların ve yerlerine sakatlıktan çıkamayan ya da herhangi bir numarası olmayan pahalı oyuncuların pr'ının yapılması, onlar alınmazsa küme düşüleceği ya da 7-8 olacağımız gibi saçmalıkların basında ısrarla yazılmasının başka bir sebebi olacağını düşünmüyorum. sosyal medya fenomenlerinin ve basın mensuplarının beslenmesinin yansıması olarak da taraftarımızda böyle bir algı oluşuyor.

    bu algı zamanında fatih terim top oynatmıyor olarak göstermişti kendini; sonra torrent şöyle geliştiriyor böyle antrenman yaptırıyor oldu; en son torrent, terim'e göre hiçbir şeyi geliştirmedi oldu. gerçekte olan ise torrent ile birlikte bozulan oyun kurulumu planı ve azalan hücum aksiyonlarımızdı. bunu istediğiniz istatistik sitesine bakıp karşılaştırabilirsiniz. peki galatasaray aleyhine bu algı neden yapıldı? çünkü fatih terim devre arasında pulgar, gomis, semih, pena'ya 8,5 milyon € bağlatılmasına izin vermezdi, bunlar da oradan gelecek güzelim komisyondan mahrum kalırlardı. transfer döneminin hemen öncesinde apar topar hocanın gönderilmesi tesadüf değil yani.

    şimdi ise bir transfer dönemine daha giriyoruz. ortada başkan yok, yönetim yok, sportif direktörün ve teknik direktörün bavulunu toplamış, başkan danışmanın anlaşmanı bozmuş, seçim yapılacak mı hala sorgulanıyor. bu kaos ortamında müthiş bir karalama çalışması var galatasaray kadrosu üstüne. cica'ya casper denilmesinin tek sebebi galatasaray'a maliyeti yıllık 6 milyon € olacak bir isim saplanmak istenmesidir. ne yazık ki bitmiş oyuncuya çok para verince cicaldau'dan iyi oynayacak anlamına gelmiyor. mesela teixeira beşiktaş'ta cica'dan iyi mi oynuyor? cicaldau üstüne üstlük 5+0+5 sistemiyle sınanıyor. berkan ve taylan'ın galatasaray tarihinin en yeteneksiz oyuncuları olduğu algısı xeka gibi düz oyunculara brüt 4 milyon maaş ve imza parası gibi uçuk rakamlar koparılmak için çıkarılıyor. xeka kötü oyuncu demiyorum ama berkan ve taylan'dan bir gömlek üst oyuncu da değil, özellikle net 2,5 milyon € maaş alacak bir oyuncu hiç değil. başka bir nedeni olduğunu sanmıyorum artık. bir başka kanıt olarak sunabileceğim şey ise elneny ile her yerde anlaştığımız yazılırken arsenal ile başarılı bir performans gösterip sözleşme uzatma ihtimali ortaya çıkınca bu söylentilerin bıçak gibi kesilmesi ve yerini vecino ve witsel gibi oyunculara bırakması. galatasaray taraftarının, kulübün parasının başkalarının cebine geçmesi için çıkarılan algılara karşı savaşması gerekirken farkında bile olmaması ya da daha kötüsü farkında olsa da kişisel çıkarları için ses çıkarmaması durumun vahametini gözler önüne seriyor.

    bu transfer döneminde olmasını beklediğim şey, genç oyuncularımızın değerinin altına elden çıkarılıp yerine sakat ve yaşlı pahalı oyuncuların alınması oldu. maalesef taraftarımız bu seneki tırnak içerisinde "başarısızlığımızın" çaresi olarak sezonun yarısını sakat geçirip genç oyuncuların 5 katı maaş alacak oyuncuları görüyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın