resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 20778
    türkiye mutsuz insanlar ülkesi. mutlu olacak pek de bir sebep yok zaten. hatta güncel nedenleri bırakalım tarihsel gelişmeler bile kronik mutsuzluğumuzu tetikliyor. tam bir sanayileşme süreci yaşayamamamızın bugün şehir hayatı yaşayan bunca insanın mutsuslugunda bile payı var.

    bu mutsuzluğu nasıl atıyoruz? dönem dönem sectiğimiz bir insana negatifliğimizi salarak. bugün arda oluyor, dün mainstream görüşün azıcık dışında olan x kişisi oluyor. illa biri oluyor. herhangi bir başarılı insanın başarısını kendi sağladığına bile kendimizi inandıramıyoruz. arda'yı barcelonaya hükümet transfer etti, koç ailesini yahudiler zengin etti, cem yılmaz'ın esprileri çalıntı ve artık güldürmüyor, acun'a biri yardım etmiş...

    bugün arda'nın yaptığı açıklamaları yapabilecek celebrity türk sayımız çok az. adam kendini yerden yere vurmuş. hoş, ben o açıklamaların samimi olduğuna inansam da biraz zorunluluktan söylendiğini de düşünüyorum. adam artık korkusundan birçok hatam oldu diye başlıyor tüm cümlelerine. bazı konular öyle bir hale geliyor ki ortak görüşün biraz dışındaysan otosansürü uyguluyorsun kendine. şimdi benim de yapacağım gibi.

    evet arda'nın bir dünya hatası oldu. ama iddiam her zamanki gibi açık: ne saha dışında yaptığı hatalar fatih terim'in futbolcuyken yaptığı hatalardan büyük ne saha içinde olduğu kişi felipe melo'nun olduğu kişiden kötü, ne de siyasi görüşünü paylaşan ilk kişi. siyasi yelpazede arda turan'dan epey uzakta kalıyorum. ama arda'nın evet oyunu vereceğini açıklaması ile olcan'ın hayır oyunu vereceğini açıklaması arasında fark yok. fatih terim'in hakeme kafa atması ile arda'nın ittirmesi arasında da. sneijderimiz yolanthe'yi aldattı, melomuz faşistin tekinin propagandasını yaptı.

    etik degerlerimiz kime göre neye göre değişiyor? arda 2011'de gitmeyip bizle 8 kupa alsa ve hala aynı seyleri yapsa bugün tamamen ayni cümleleri mi okurduk? ya da tamamen aynı şeyleri yapsa fakat referandumda hayır dese?

    arda bence hem örnek alınabilecek hem de ibret alınabilecek bir futbolcu ama örnek alınamayacak bir karakter. peki ünlü olurken hepimizle gençlere rol model olacağına dair bir sözleşme mi imzaladı? kötü şeyler yaşayınca bir dünya para kazanıyor zaten abi ben burada asgari ücretimle geçinmeye çalışıyorum derken -doğal olarak- neden iyi ya da kötü zamanında ne yapıp yapmadığının cetelesini tutuyoruz?

    arda konusunda yıllardır yazıyorum ve cogu zaman bilerek provakatif yazıyorum. çünkü kendi görüşüme göre biri kral cıplak da demeli. sosyal medya oyle bir erdem sinyalleme ve politik doğruculuk sarmalına soktu ki herkesi insanlar kendi öz iradesi ile düşünme işini bıraktı. sadece coğunluk ne düşünüyorsa onu tekrarlıyor. en çok alkış olacak kelimeleri çekici bir sıra ile dizmeye çalışıyor.

    2010lerin sadece futbol değil ülkedeki genel olarak en popüler kişisi arda olabilir. çok magazinel yaşadı. o yüzden hele burada yazar olacak kadar kafayı galatasarayla bozmuş hiç kimsenin arda'nın yediği naneleri bilmeme ihtimali yok. ama bugün, hala,halaaaa, kendisinin 88. dakikada oyuna alındığı herhangi bir maçta bile gbt kontrolündeki gibi once sicili sıralanıyor. arda benim icin gerçekten çok önemli biri degil, sonucta kendisini hayatta görmemis, konuşmamışım; ama yazdıklarımdan toplumsal olarak benim icin ilgi çekiçi bir konu olduğu anlaşılmistır. yani, hala kendime bu her entrysine sicil yazan arkadaşların motivasyonunu anlayamıyorum. bunu alışkanlık haline getirmisler bile var. o kadar ilginç ki.

    neyse umarım bu kadar uzun bir entryi okuyan ve meramımı da anlayabilecek birileri çıkar. yoksa derdim arda, ali, ahmet değil.

    kendisine de tavsiyem, hoca olarak buraya erken gelmemesi. sirtında bagajı çok. kendini kanitlayıp gelmeli. aksi taktirde uyuyamadığı geceler devam edecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın