resim
Berkan İsmail Kutlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:26
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 1188
    berkan gibi oyuncular turnusoldur. bir oyuncuyu profilinden, niteliklerinden, çevresinden, takımın oyunundan ve hocanın kendisinden ne istediğinden bağımsız değerlendirmek futboldan anlama turnusoldur. dünyanın en kolay şeyi berkan gibi oyuncuları kolay lokma yapmaktır.

    berkan, alanyaspor'da oynarken çoğu zaman salih uçan'ı kesti. ikinci devre anastasios bakasetas gidince salih de devamlı şekilde yer buldu. berkan, topsuz oyunda nerede duracağını bilen enerjik, ilk dokunuşu iyi olmasa da top ayağındayken oyun görüşü harika olan bir oyuncu. ayakları kafasının düşündüklerini yapacak kapasiteye sahip olmasa da orta saha için önemli yeti.

    kısacası berkan'ı değerlendirmek için; çevresine pasör, topla ilişkisi gayet iyi olacak oyuncular koyup kendisinin görev alanını daralttığımızda asıl performansı alabiliriz. eğer kendisini iyi bir de türkle yedeklersek değişmeli kullanıp, o bölgede hem çeşitliliğe sahip olur hem de elimiz güçlenir. kaldı ki berkan yine de gayet iyi performans verdi. bütün oyuncuların yan parça olduğu şu takımda bu tip oyunculardan ana aktör olmasını beklerseniz o istediğiniz olmaz. önemli olan oyuncuları doğru şekilde doğru yerlere monte edebilmek. bunun için önce bir oyun düzenine sahip olmak. sonra ayrı ayrı oyuncuların görev alanlarını belirleyip hepsinr uygun rolü vermek ve ortaya bir bütünlük çıkarmak.

    çok basit bir örnek; jurgen klopp, liverpool fc'a geldiğinde jordan brian henderson ve james milner takımın ana aktörlerinden biri olarak rol alıyordu ve devamlı linç ediliyorlardı. klopp bu oyuncuların görev alanını kısıtlayıp, kısa vadede de olsa bir sistem inşa etti ve bu oyuncuların orta saha olduğu takımda 2 sene sonra şampiyonlar ligi finali oynadı. bu oyuncular oyunla birlikte gelişti, saygınlık kazandı, itibarları arttı, şimdi devamlı olmasa da kenarda ilk faydalanacağı isimler olarak bekliyorlar ve hala katkı veriyorlar.

    biz de takımdaki bütün oyunculardan tek kişi olmasını beklemek yerine, uygun rollerde, uygun beklentiler ekseninde bir oyun çerçevesinde oyuncuları kullanabilirsek o zaman takım olabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın