• 18
    şahsi düşüncem sözleşmesi 2022 yazında bitecek olan oyuncular yerine 2023 yazında bitecek oyunculara yönelsek daha doğru olur. 2022 yazında bitecek oyuncular bonservis ücreti gibi imza parası ve menajerlik ücreti alıyor. lakin 2023 yazında bitecek oyunculara yönelirsek oyuncu ile sözleşmesi bulunan kulüp "oyuncu bedelsiz ayrılmasın" mantığı ile hareket edebilir ve değerinden düşük fiyatları kabul edebilirler, oyuncu bonservis ödendiği için uçuk bir imza parası istemez, menajeri de bonservisin 10%'unu kabul eder.
    bu yüzden listede 2023'ten oyuncular daha çok olmalı. listeye bakınca alınabilecek oyuncular şunlar:
    marcos senesi: marcao satılırsa koşa koşa kendisine gitmeliyiz. bize bakar mı bilemiyorum ama şansımızı denemeliyiz.
    adil aouchiche: cicaldau satılırsa koşmamız gereken birisi. hele ki st. etienne küme düşerse. gerçi bize kalacağını pek sanmıyorum ya...
    denis bouanga: olası kerem satışında çökmemiz gereken sol kanat. o da st. etienne forması giymekte.
    salih özcan: yabancı sınırında kadroda iş yapabilecek iki yönlü yerli orta saha.
    naci ünüvar: ajax'ın bir türlü forma şansı vermediği 1-2 sezon öncesinin wonderkidi. artık as takımda oynamak istiyorum diyip bize gelmeyi kabul eder mi acaba?
    abdou harroui: geçen sene transferi oldu denirken gerçekleşmemişti ve sassoulo kiralamıştı kendisini. sassoulo'da sakatlıktan dolayı forma şansı bulamamakta bonservisini alacaklarını sanmıyorum. ayrıca mevcut kulübü sparta rotterdam da küme düşecek gibi duruyor. aşırı ucuza kapatılabilir.
    josh cullen: anderlecht'in 26 yaşındaki orta sahası. hakkında olumlu şeyler okumuştum ama nasıl bir oyuncu bilmiyorum.
    agustin almendra:bir türlü yapılamayan 8 numara transferini kendisi ile gerçekleştirebiliriz.
    junior dina ebimbe: sözleşmesi bitiyor da bize gelir mi? sanmam... psg de sözleşme yenileyebilir kendisi ile. tek ümidimiz her maç forma giyme garantisinin olacağı takıma gitmek istemesi. o durumda da türkiye ligini seçmez bence.
    moussa djenepo: kerem satılırsa listenin üst sıralarında olmasa da alt sıralarda düşünebileceğimiz bir isim. standard liege forması giyerken senede 2500 dakika oynarken southampton transferi sonrasında bu sezon 600 dakika sahada kalabilmiş.
    jhon lucumi: marcao satılırsa listede bulundurmamız gereken bir başka sol stoper.

    mevcut isimlerle şöyle bir 11 kurulabilir:
    okan-boey-nelsson (transfer)-senesi-eren elmalı-berkan-cullen-almendra-yunus-bouanga-transfer

    kerem+marcao+mohamed+pva+cicaldau'dan en az 50 milyon elde etmemiz gerekli. nelsson'un da takımda kaldığı bir senaryoda şöyle bir 11 kurmak bizi ciddi anlamda kara sokar. eğer elneny, xeka'larla uğraşırsak kuracağımız takım bonservis konusunda bizi rahatlatmış gibi gösterecek olsa da maaşlarla bizi tekrardan zora sokar. ayrıca bu yukarıdaki kurduğum 11'de bouanga 27, cullen 26 yaşında onun haricindekilerin hepsi genç, bonservisle de ekstra kazandırma ihtimalleri var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın