resim
Enis Bardhi
Takım:Trabzonspor
Mevki:On Numara
Yaş:28
Boy:1.72
Uyruk:Kuzey Makedonya
  • 17
    peşinde büyük kulüpler olduğuna dair haberler geçen orta saha oyuncusu. kendisine sulanmamız demek senelik en az 3 milyon maaştan 4 senelik kontrat demektir. bu da minimum 12 milyon eder. boşa çıkan oyuncu imza parası da alır, menajeri uçuk bir komisyon ücreti de alır, sözleşmede saçma sapan maddeler de koyar. bize 4 senelik hizmeti nereden baksanız 20 milyona patlar. yani senelik gideri 5 milyon olur.

    onun yerine kendini ispat etmek isteyen bir oyuncuya 5 milyon bonservis senelik 800 bin eurodan 5 senelik kontrat versek (nelsson modeli) 9 milyon gider yaratır. oyuncu kendini ispatlamak istediği için galatasaray gibi bir kulübe karşı sözleşmesinde uçuk madde bulundurtma cesaretinde de bulunamaz. bu yüzden menajerlik ücreti ve sözleşmesindeki maddelerle 9 milyon euroluk gider maksimum 10-11 milyona çıkar. bu da senelik yaklaşık 2 milyon euro eder.

    enis bardhi örneği ile tekrar şunu söylemek isterim: bonservissiz olması maliyetli olmayacağı anlamına gelmez. bonservissiz gelen falcao'nun maliyetini tartışmamıza gerek yok herhalde?
App Store'dan indirin Google Play'den alın