• 621
    "ofsayt" verme meselesi özünde "yazdıklarını beğenmedim." demekten ibaret. her imkân gibi suistimal edilmesi mümkün olan bir şey tabii ki. sanırım seri ofsayt vermenin temelinde de "senden nefret ediyorum." demek var. yani karşısındakine direkt mesaj atıp "senden nefret ediyorum." demek yerine yazdığı her şeye seri bir şekilde ofsayt vererek kendini ifade ediyor bazı insanlar. tercih.

    sanırım 10 yıl olacak, sosyal medyadaki hiçbir platformda eksi, ofsayt, dislayk, adı her neyse işte, o butonları kullanmıyorum şahsen. on veririm ama ne oflarım ne dislayk butonuna basarım. ilkin "olumsuzluğa katkıda bulunmamak" düşüncesiyle başlamıştım ama sonradan sonraya alışkanlık oldu. artık sanki of verme gibi bir seçenek yokmuş gibi hareket ediyor zihnim. sadece on ve fav varmışçasına yani.

    bir şey kaybetmedim bu tavrımdan. bir şey kazandım mı? bilmiyorum ama en azından kafamı rahatsız eden bir yönü yok. seri ofsaytlanmışımdır belki, onu da bilmiyorum. ama öyle olduysa bile çok sallamamak lazım açıkçası. insanlara bu tip bir imkân verilmişse suistimal eden de olacaktır. "medeniyeti ilk küfreden insan başlattı." diye bir laf var ya, bu da onunla ilgili aslında. kavga küfür kıyamet üçlüsündense efendi gibi seri ofsaytlamak daha makul.
App Store'dan indirin Google Play'den alın