• 65
    önce 2021'de yapılması açıklanan daha sonra da pandemi sebebiyle 2022'ye ertelenen kural değişikliklerinde büyük çuvallamış takımdır. bence asıl düşünmeleri gereken senelerdir 2022'ye odaklanan ve bu uğurda 2020-2021 sezonlarını pas geçmiş ferrari'den fark yemeleri değil, 2021 sezonunda aynı şampiyonluk yarışına odaklandıkları red bull'un ferrari'ye karşı yarış kazanacak kadar araç geliştirebilecek olmasıdır. red bull da geçen sene max verstappen'i yapmak için 2021'e de odaklandı ve mercedes gibi 2022 güncellemeleri için harcayacağı mesainin bir kısmını 2021 için de harcamak durumunda kaldı ancak aynı şartlarda iki takım düşünülünce red bull çok daha iyi iş çıkardı.

    aero tarafında zaten kötüler, yunuslama problemini çözemiyorlar ancak motor konusunda da geçen sene gridin en hızlı motoru iken bu sezon ferrari ve honda'nın gerisine düşmüş görünüyor. lewis hamilton'a geçen sene 2022 kurallarında aracın geri kalmasından korkuyor musun diye sorulduğu zaman "biz kuralları yanlış anlamayız" diye bir cevap vermişti. şimdiye kadar yanlış anlamış gözüküyorlar. benzer soruya red bull takım patronu christian horner "ferrari bizi ilk yarışta geçtiği zaman muhtemelen pişman olacağız 2021'e tüm odağımızı verdiğimiz için" demişti. iki açıklamayı kıyaslayınca sorunun biraz bakış açısından kaynaklandığını düşünüyorum. 8 yıl üst üste takımlar şampiyonluğunun vermiş olduğu tırnak içinde kibir kendilerini bir adım geri itmiş gözüküyor.

    yine de bu muazzam takımın ben önümüzdeki sezon tekrar yarışmacı duruma geleceğini düşünüyorum. zaten ölüsü bile hala gridin en hızlı üçüncü aracı konumunda. bir sezonluk bir hata yaptılar sadece.
App Store'dan indirin Google Play'den alın