• 305
    https://twitter.com/.../1517668244823285761

    --- alıntı ---

    over the last 5 seasons, steph curry's average teammate's shot quality has improved +0.07 points per shot when he's on the floor. that's the biggest increase ı've found so far...

    for example, in the 2018-19 season, kevin durant's ssq was 1.02 points per shot when he shared the court with steph and 0.94 when steph was on the bench.

    to find a weighted average of the increases across seasons and teammates, ı used the harmonic mean of fga with the playmaker on and off as the weights. this gives more weight to rows with enough data to make meaningful comparisons and less weight to rows with less data.

    --- alıntı ---

    https://gss.gs/IDX.png

    son 5 sezonda nba oyuncularının takım arkadaşlarının şut kalitesini ne kadar arttırdığını hesaplamışlar (yani oyuncu sahadayken arkadaşlarının şut kalitesini ve sahada değilken arkadaşlarının şut kalitesini hesaplayıp farkını almışlar) ve stephen curry şut başına 0.07 sayılık bir olumlu etki yaparak zirvede çıkmış. golden state warriors'ın son 5 sezonda maç başına ortalama yaklaşık 87 şut attığını (yıllık ortalamalar 85 ila 89 arasında değişmiş) ve bu şutların yaklaşık 19'unun curry'den geldiğini göz önünde bulundurursak curry'nin varlığı takım arkadaşlarının maç başına skor katkısını (87-19)*0.07=4.76 arttırmış.

    tek bir oyuncu üzerinden örnek verecek olursak kevin durant 2018-2019 sezonunda stephen curry sahadayken şut başına 1.02 sayı bulmuş, curry benchteyken şut başına 0.94 sayı bulmuş.

    kaan kuralamerikan mutfak'tan, potacast'ten ya da twitter'dan takip edenler bilir, kendisi sürekli stephen curry'nin çekim etkisinin değerinden, onun sahada sadece durmasının bile takım arkadaşlarını ne kadar rahatlattığından, curry'nin takım hücumuna etkisinin sayı ve asist rakamlarının üzerinde olduğundan bahseder. kendisinin ne kadar haklı olduğunu bu istatistik gösteriyor.

    kaynakça:

    1- golden state warriors'ın son 5 sezonda maç başına ortalama şut deneme sayısı için;
    https://www.basketball-reference.com/...ts_basic_totals.html

    2- stephen curry'nin son 5 sezonda maç başına ortalama şut deneme sayısı için;
    https://www.basketball-reference.com/...ers/c/curryst01.html

    not: tabii rotasyonlar da bu rakamı biraz arttırmış olabilir, neticede curry'nin dakikaları genellikle ilk 5 oyuncularıyla çakışıyor, curry kenardayken çoğunlukla draymond green, klay thompson gibi isimler de kenarda oluyor (ikinci 5 sahada oluyor) ancak bu her süperstar için geçerli ve bu sebepten ötürü curry'nin bu istatistikteki birinciliği değerini koruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın