• 21
    monte carlo masters'daki üst üste 2. senede de şampiyon olarak unvanını koruyan rakettir. finalde alejandro davidovich fokina'yı 6-3 ve 7-6 (3) ile yenerek şampiyon olmuştur. bu masters şampiyonluğu onu aktif oyuncular arasında birden fazla masters kazanan 8. isim yapmıştır. ayrıca kariyerinde ilk kez bir turnuvadaki şampiyonluğunu bir sonraki sene korumayı başarmıştır.

    kendisinin turnuvadaki maçlarını mümkün mertebe takip ettim. çeyrek final ve sonraki maçlarını da baştan sona izledim. çeyrekteki diego schwartzman maçında 6-2'lik ilk set, ki bu sette 5-0 önde idi, ve ardından 2. sette 5-2 öndeyken adeta choke yaşamış ve 2. seti kaybetmişti. 3. sette de 4-0 geri düştü ve schwartzman'ın servisinde iken durum 40-30'du. oradan döndü ve o maçı kazandı. hatta 2. maç puanını bulurken harika bir dive vole ile puanı almıştı.

    https://www.youtube.com/watch?v=zoQZu91Hru8

    yarı finalde alexander zverev karşısında yine kortta harika hareket etti ve zverev'in çabaları onu konfor alanından çıkartamadı. finalde de davidovich fokina 2. sette 0-2 geri düştükten sonra tsitsipas'ı biraz daha lateral koşturmaya başlayıp fileye çıkmasını büyük oranda engelledi fakat gücü seti tie-break'e taşımaya yetti. tie-break'te ise ilk sette başını ağrıtan basit hatalardan 1-2 tane yapınca çok da yakın bir tie-break olmadı ve tsitsipas yalnızca 1 set bıraktığı bu turnuvada şampiyon oldu. kendisi geçen sene roland garros finalinden sonra ciddi bir ivme kaybetmişti. tekrardan toprakta kendisini buluyor olarak görmek sevindirici. seneye de raket kordajında radikal bir değişiklik yaptığını biliyoruz. bakalım sonraki masterslardaki performansı ne olacak.

    https://pbs.twimg.com/...t=jpg&name=large
App Store'dan indirin Google Play'den alın