resim
Ozan Muhammed Kabak
Takım:Hoffenheim
Mevki:Stoper
Yaş:24
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 2760
    kendisiyle ilgili herkesin kafasına yerleşmiş bir yanlışı düzeltmek istiyorum. taraftarlarımız arasında ve spor medyasında zaman zaman kendisinin zorunluluktan dolayı oynatıldığı, sakat ve cezalı futbolcular olmasa şans bulamayacağı iddia ediliyor. ozan'ın ilk düzenli oynamaya başladığı dönemden bu yana çok fazla zaman da geçmedi, 4 sene olmuş, hepimiz canlı canlı yaşadık ancak gerçekler çarpıtılıyor ve daha sonra herkes o bilgi doğruymuş gibi inanmaya devam ediyor.

    ozan a takımda ilk maçına çıkmadan önce bile potansiyeli bilinen, galatasaray a takımında oynaması beklenen bir futbolcuydu, fatih terim bunun için hazırlıyordu, 17-18 sezonunun sonunda 12 mayıs 2018 galatasaray yeni malatyaspor maçının sonunda da olsa forma şansı vererek hazır olması gerektiği mesajını vermişti. alt yaş kategorilerini ve ümit milli takımları izleyen herkes 2-3 yıl öncesinde ozan'ın sağlam geldiğini biliyordu.

    https://gss.gs/P85.jpg

    https://gss.gs/ah1.jpg

    gruptaki ilk schalke maçında artık bu çocuk olmuş, ilk 11 oyuncusu denildi. ozan'ın galatasaray kariyerinde ilk 11 başladığı ve 90 dakika sahada kaldığı ilk maç 14 eylül 2018 galatasaray kasımpaşa maçı. maç kadrosunda yedeklerde stoper olarak rahmetli ahmet çalık var o maç. maça orta saha olarak ilk 11 başlayan ryan donk da var. donk-ndiaye-akbaba üçlüsü var orta sahada. ahmet çalık'ın olmadığı bir senaryoda bile hoca stopere donk'u çekip serdar aziz-ryan donk tandemi yapabilirdi, donk'u çektiğimizde orta saha için de yedeklerde direkt olarak oynayabilecek fernando reges ve selçuk inan var. yani diyeceğim o ki ozan kabak zorunluluktan dolayı oynatılmadı, potansiyelini bildiği, uzun zamandır hazırladığı hocası şans verdi ve o da bu şansı iyi kullanıp formayı kaptı.

    o süreçte schalke maçına kadar schalke maçı dahil 4 maçı daha 90 dakika oynadı. sırayla gidersek 23 eylül 2018 akhisarspor galatasaray maçı, serdar aziz-ozan kabak tandemi var maçta, yedeklerde stoper oynayabilecek maicon pereira roque, donk ve ahmet var. bu kadar alternatife rağmen hoca yine ozan'a şans vermiş. devamında 6 ekim 2018 antalyaspor galatasaray maçı, bir deplasman daha. yine yedeklerde maicon, donk ve ahmet var, ozan yine oynuyor. 19 ekim 2018 galatasaray bursaspor maçı, yine bire bir aynı şekilde. daha sonra ucl grubundaki üçüncü maçımız geliyor, 24 ekim 2018 galatasaray schalke 04 maçı, ozan kabak-maicon tandemi var. yedeklerde ahmet çalık var, donk ilk 11 başlamış ama gerekirse yine stopere çekilebilir ve orta sahaya selçuk atılabilirmiş, hoca yine ozan'a şans veriyor.

    lütfen "ozan kabak mecburiyetten oynatıldı" safsatasına inanmayalım. bunu söylemek ozan'a, onu yetiştiren, yıllarca üzerine titreyen altyapı hocalarına ve bu süreçte onu hazırlayan, güvenen ve şans veren fatih terim'e ayıptır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın