resim
Cenk Ergün
Görev:Futbol Direktörü
Takım:Galatasaray
Yaş:49
Uyruk:Türkiye
  • 573
    konuştuğu zaman söylediklerini anlayabildiğiniz, ülkenin futbol ikliminde çok az görebileceğiniz şekilde düzgün bir hitabete sahip futbol adamı. kuvvetle muhtemel sporculara kabadayı tavırları sergilemiyor ya da beyzbol sopasıyla falan kovalamıyordur. en azından gidip de bir oyuncuyla ya da menajeriyle konuşurken tercümana ihtiyaç duymuyor. kulübün felsefesini net şekilde aktabilir seviyede yabancı dili var. bu adama fatih terim’in neden taktığını hiç anlamam mesela.

    son döneminde transfer ettiği futbolculara verdiği yüksek kontratların birkaç sebebi var. bunlardan ilki, kurun o zamanlar bugün olduğu gibi fahiş seviyelerde olmaması. ikincisi ki herkes bunu kaçırıyor, transfer ettiği oyuncular belhanda hariç baya iyi takımlardan geldiler. fernando city’den, mariano avrupa ligi’nin gediklisi sevilla’dan geldi. feghouli premier ligin başaltı takımı west ham’dan geldi ki bugün west ham’ın bütçesi, türkiye’deki tüm futbol kulüplerinin transfer bütçesinden net olarak fazladır. ayrıca feghouli o zaman son derece gözde bir oyuncuydu. üstüne üstlük, biz o sezon avrupa kupalarına katılma hakkı kazanamamıştık. yani fernando gibi mariano gibi gomis gibi feghouli gibi oyuncuları o dönemki şartlarda buraya getirmenin tek yolu malesef yüksek meblağlı ve uzun süreli sözleşmelerdi. ayrıca belhanda’yla önce daha düşük bir bedelle anlaşıyoruz. sonrasında devreye sevilla giriyor ve belhanda tam oraya gidecekken biz anlaştığımız rakamın yaklaşık 2 katına çıkarak alıyoruz. yani bunca olumsuzluk arasında tek hatası belhanda’nın sözleşmesinin artışı olarak görülebilir ama orada da igor tudor’un ne kadar ısrarcı olduğuna bakmak gerek.

    olur da eşref hamamcıoğlu seçilirse, kendisi de biliyor ki o zamanki gibi bir bütçesi olmayacak. öyle uçan kaçan kontratlar da veremeyecek. vermek istese bile eşref hamamcıoğlu buna net olarak onay vermeyecektir. o yüzden o zamana çok da takılmayalım derim. bu adam o kadar boş bir adam değil. onu istemem gelmesin, bunu istemem bu hiç gelmesin diyerek her isme karşı çıkıyoruz. böyle devam ederse artık adam bulamaz duruma geleceğiz. kendimizi olumsuzluktan çıkarıp gelen insana biraz destek olma vaktimiz geldi de geçiyor. zira bu hoşgörüsüzlükle kulüpteki kurumsal hafızayı sıfıra indiriyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın