• 182
    2021-2022 sezonuna klasik bir hastalığı olarak fiziksel anlamda kötü başlamış ve zamanla form tutarak çok iyi bir düzeye gelmiş basketbolcu. hatta bu sezon nba kariyerinin en iyi dönemini geçirdiğini söylemek yanlış olmaz ama ligin sonunda öyle bir şey yaşadı ki bütün sezonu unutturacak kadar çok konuşuldu.

    normal sezonun son maçından önceki maçta sezon içindeki 16. teknik faulünü aldı. normalde bu otomatik olarak bir maç cezası demek ve normal sezonun son maçında san antonio spurs karşısında oynayamaması demekti. ama haksız aldığı teknik faul nba tarafından geri alındı ve son maçta oynayabilme imkanı oldu.

    son maç öncesinde dallas mavericks‘in üçüncülük şansı hala devam ediyordu belki ama bunun için as oyuncularıyla maça çıkan golden state warriors‘ın as oyuncuların hiçbirini oynatmayan new orleans pelicans‘a kaybetmesi gerekiyordu. beklendiği üzere bu durum gerçekleşmedi de.

    dallas ise spurs karşısında maçı gayet rahat götürürken maçı anlatan spikerler bile ikinci yarıda muhtemelen as oyuncuların sahaya çıkmayacağı yorumunu yaparken doncic dahil herkes maçın ikinci yarısında sahaya çıktı ve üçüncü çeyreğin tamamını oynadı. luka doncic de üçüncü çeyreğin bitimine 1.40 kala arka adalesinden sakatlandı.

    maç sonunda jason kidd planın en baştan beri bu olduğunu ve son çeyrekte hiçbir as oyuncunun zaten oynamayacağını söyledi ama 1 dakika 40 saniye kala gelen sakatlık, son yılların en iyi basketbolunu oynayan, maçların kırılma anlarında ve savunmada ligin en iyi takımlarından birisi olan dallas’ın elde ettiği bütün kazanımların bir anda uçup gitme ihtimalini ortaya çıkardı.

    dallas bugün aslında pek çok açıdan üstün olduğu utah jazz karşısında nba playoffs 2022 ilk maçına çıkacak ve doncic bu maçta oynamayacak. sadece bu maç da değil, tüm seride olamama ihtimalinden bahsediliyor. bu da direkt olarak bu serinin ve play-off’ların gidişatını etkileyecek bir durum olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın