2021-22 UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final Rövanş Maçı
22:00 Camp Nou
2 - 3
  • 17
    xavi'nin aralik ayinin basinda oynadigi betis macindan beri en net sekilde oyunu kaybettigi mac.

    glasner'in takimi tutkulu ve etkiliydi ama savunmadaki stratejileri aslinda cok da komplike degildi: rakibin ic koridorlarini kapa, dis alanlara yonlendir. pres tetigi ise iceri yaklasan bekin topu disaridaki kanat oyuncusuna gondermesiydi. bu anlarda 3 kisinin kanat oyuncusuna baski yaptigini gorebildik. fotmob'a gore 23 kez yerden mucadeleye giren dembele, bunlarin 16'sini kazanmis gozukse de, aslinda kazandiklarinda da geriye donmek zorunda kaldigindan ya da en iyi ihtimalle kaleye uzak fauller alabildiginden, eintracht'in orta blok presinin tam planladiklari gibi isledigini soyleyebiliriz. bu noktada xavi'nin oyuna mudahele edememesi ise hayal kirikligi yaratti.

    son zamanlarda populerlesen piramit, wm gibi yapilarin antisi olan bu dar orta blok pres bir sure guardiola'yi da aslinda zorlamisti. ozellikle chelsea ve southampton basini baya agritmisti. buna care olarak, guardiola eski sistemlerine donmeye baslayip, bu yapiyi kullanan rakiplere karsi beklerini geniste, kanatlarini daha iceride konumlatmaya basladi. sonucu ise ortada.

    xavi ise dun tum mac kanat oyuncularinin uc eintracht'li oyuncuyu mucizevi bir bicimde topla gecebilmesini bekledi. mactan sonra, oyun modellerini henuz mactan maca degistirebilecek seviyeye ulsamadiklarini ve topa sahip olduklarinda topu hic iyi kullanamadiklarini belirtti. sonucta barca'nin 15 maclik yenilmezlik serisi sona erdi ve la liga'daki rakipleri barca'yi nasil zorlayabileceklerini gordu. bu pres kesinlikle uzerlerinde tekrar uygulanacaktir. bakalim xavi'nin takimi bu presi uygulayan rakipleri yenebilmek icin yeterli esnekligi gosterebilecekler mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın