• 805
    (bkz: 13 nisan 2022 atletico madrid manchester city maçı)

    uzun dönemdir şu maçın ikinci yarısında ezildikleri kadar ezildiklerini görmediğim dünyanın en iyi futbol takımı. hem rakip kaleye neredeyse hiç gidemediler (sadece 2 şutları var biri rakipleri 10 kişi kaldıktan sonra), hem de atletico'nun bir kısmı net olmak üzere birçok fırsat yakalamasını engelleyemediler. atletico'nun net penaltısı verilmiş olsaydı da muhtemelen eleneceklerdi. bu performansın kanımca 2 sebebi var; biri içinde oldukları hem mental hem fiziksel zorluk seviyesi inanılmaz yüksek olan fikstürleri, diğeri de şampiyonlar ligi'nde geçmiş yıllarda da gösterdikleri üzere ciddi mental kırılmalar yaşayabilen bir takım olmaları.

    maçın ikinci yarısında hakemin göz yumduğu utanç verici tiyatral hareketleri ise kendilerinden ilk defa gördüm diyebilirim. nasıl ki futbol kalitesinde bambaşka bir standart getirdilerse çirkeflik konusunda da bambaşka bir standart getirdiler; (bkz: #3366730)

    neticede yarı finale çıkmış oldular ancak bana özellikle şampiyonlar ligi'ndeki bire bir eşleşmelerde lig maratonunda verdikleri güveni vermemeye devam ediyorlar. oyun kalitesi olarak real madrid'in çok üstündeler ancak yarı finalde mental çöküş yaşayıp real madrid'e elenirlerse hiç şaşırmam. pep guardiola bu konunun üzerine muhakkak eğiliyordur ancak belli ki yıllardır süren kronik problemleri halen devam ediyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın