resim
Nuri Şahin
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dortmund
Yaş:35
Uyruk:Türkiye
  • 1345
    https://twitter.com/...793273990721537?s=21

    --- alıntı ---

    antalyaspor seriye bağladığı son 10 maçta;

    gol beklentisi: 10 xg
    atılan gol: 17

    rakip gol beklentisi: 16 xg
    yenilen gol: 4

    --- alıntı ---

    kendisinin potansiyelini yüksek görüyor, günün birinde çok iyi bir teknik direktör olacağını düşünüyorum. ancak antalyasporun son 10 maç performansı üzerinden kendisi için bu kadar hype yaratılmasını doğru bulmuyorum. alınan galibiyet serisi oyun kalitesini tam olarak yansıtmıyor, nuri hocanın takımı girdiği pozisyonları ekstrem derecede yüzdeli şekilde gole çeviriyor, verdiği pozisyonlarda da kalelerini allah koruyor.

    not: fikir vermesi açısından an itibariyle dünyanın en iyi 2 takımı olan liverpool ve manchester city bile bu sezon ligde xg’sinin çok az üstüne çıkabildi. 10 nisan 2022 manchester city liverpool maçı öncesi liverpool 68 xg’den 70 gol, manchester city ise 63 xg’den 65 gol çıkardı. yani demem o ki en iyi takımlar bile genellikle xg’lerinin pek üzerine çıkamıyorlar.

    şunu da belirtmek isterim ki bir takımın üretip üretip atamaması ve verdiği pozisyonlarda yüksek oranda gol yemesi, takımın her pozisyonu gol yapması ve rakiplerinin dünyaları kaçırmasından kısa vadede çok daha kötü ama uzun vadede çok daha iyidir. çünkü bitiricilik sorunları ve kaleci sorunlarının çözülmesi çok zor ve maliyetli değildir, bu sorunlar genellikle yapısal değildir. şans kaynaklı sorunlar da dönemseldir ve tarih bize göstermiştir ki yeterince beklenilirse hem kötü şans hem de iyi şans genellikle bir noktada döner.
App Store'dan indirin Google Play'den alın