resim
Ignacio Peña Sotorres
Takım:Barcelona
Mevki:Kaleci
Yaş:25
Boy:1.84
Uyruk:İspanya
  • 481
    xga bildiğimiz gibi rakip takımların xg'si anlamına gelmektedir. kalecilik özellikleri ile alakalı bilgi edinirken de son zamanlarda kalecinin kaç xga'da kaç gol yediği bize yol gösterebilir. tabii ki her istatistiki veri gibi bunun da göstermediği kısımlar olacaktır ama bazı şeyleri de gösterdiği açık.

    pena 2021-2022 sezonunun devre arasında bize geldikten sonra 6 lig maçında görev yapmıştır.

    bu 6 lig maçının toplam xga'sı yaklaşık 6,34, bu xga'dan yediğimiz gol sayısı 9. bu gollerin 2 'si penaltı. penaltılar dahil pena'nın gol yemesi için rakibin ortalama 0,7'lik bir xg yakalaması yeterli. penaltıları çıkarsak bu oranın daha da aşağıya indiğini görebiliriz.

    13 aralık 2022 sivasspor galatasaray maçı'nda muslera sakatlandıktan sonra ismail çipe de aynı pena gibi 6 maç kalemizde yer almış.

    bu 6 lig maçının toplam xga'sı yaklaşık 8,87. bu xga'dan yediğimiz gol sayısı 10. ayrıca bu 8,87 xga'nın 5,92'si domenec torrent zamanında 2 maçta oluşmuş. fatih terim zamanında 4 maçta rakiplerin xg'si 2,95. bu 10 golün 1 tanesi penaltı. ismail'in gol yemesi için rakibin ortalama 0,88'lik bir xg yakalaması gerekiyor.

    ismail çipe çok kötü bir kaleci. çoğu kalecilik özellikleri de çok kötü. fakat pena'nın 6 aylık maaşı ismail'in 1 senelik maaşının yaklaşık 15 katı. aynı zamanlı düşünürsek yaklaşık 30 katı.

    bu arada kendisine bu para sadece 5 maçlık verilmiştir. 5 maç sonunda kendisinin b takımındayken hocası olan kaleci antrenörü bile yedek kalmasını istemiştir.

    umarım bir daha birilerinin belki yedek kalecisi olur diye bu takıma kaleci alınmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın