aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 44
    şimdi benim sesini ve anlatım tarzını en beğendiğim spiker 2000-2010 arası ercan taner. çok karakteristik bir ses rengi ve harika bir temposu vardı. hepimiz zaman zaman ercan taner taklidi ile playstation’da maç yapmışızdır. ardından elbette monaco fatihi sabri ugan gelir.

    ancak bu iki isim epey yaşlandı, 60’larına geldiler. bu iki üstad yavaş yavaş ununu eleyip, eleğini astı. her ne kadar epeydir spikerlik yaptığına çok fazla rastgelemesek de cem abinin de anlatımını epey başarılı bulurum. mevcut bein spikerlerinin en dandirik maçlarda saçma sapan gollerden sonra gol kelimesini ve oyuncunun adını 15’er saniyede söylemelerinden gına geldi. ayrıca -burada bir tepki görebilirim, hiç problem yok- s sport spikerlerini de sevmiyorum. başarılı ve bilgili olabilirler ama herhalde eskiden beridir aşina olduğum ses tonundan ötürü çekici gelmiyor. cem yılmaz ise o 2000’lerin şampiyonlar ligi havasını sonuna kadar barındırıyor. bildiğim kadarıyla çok da yaşlı değil, 50’lerine henüz basmış birisi. hala önünde ciddi sayılabilecek bir dönem var. bence önümüzdeki sezonun yayıncı kuruluşunda -artık kim olacaksa- ya da exxen’de melih gümüşbıçak eziyeti yerine gayet verimli ve kaliteli maç anlatabilecek bir isim. kendisinin sesini maçlarda duymak bizlere daha iyi gelecektir diye düşünüyorum. bilhassa avrupa maçlarından aşina olduğumuz, bilindik bir ses, bizlere o eski heyecanı her ne kadar aynı olmasa da, mümkün mertebe diri bir şekilde aksettirmeye çalışacaktır.

    bir diğer orta yaşlardaki spiker alp özgen’in de sesini ve maç anlatımını beğeniyorum. kopenhag maçındaki akılda kalıcı cümlelerini herkes biliyor. sanıyorum en son a spor’daydı.

    (bkz: vur melo)

    aslında saçma sapan işlere girmese, boktan yollara sapmasa sesi ve heyecanı tam da yerinde bir ertem şener gerçeği de var, ancak artık ağzıyla kuş tutsa da yaranamaz. yalnızca ses kalitesini düşünün, doğru bir anlatım tarzı ve şov yapmaya kalkmayan haliyle sıvacı ertem’den harika bir avrupa kupaları spikeri olmaz mıydı? evra’nın biraderlerinden, nesta’nın playstation oynarken parmağını sakatlamasından başka nasıl haberimiz olabilirdi?

    gökhan telkenar, emre tilev, güntekin onay, melih şendil, bunları at çöpe. unutmadan, levent özçelik&ömer üründül ikilisine de mansiyon ödülü.

    cem yılmaz hakkında yazacaktım, son 20 senedeki tüm spikerler için en az birer cümle kurdum galiba :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın