resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 2995
    performansı ile beni en çok şaşırtan, kısa sürede en dipten en tepeye tırmanışın kanlı canlı örneği ve futbol takımımızın gözbebeği, yıldızı. aslında türkiye’deki genç futbolcuların, hatta 3. lig gibi bir ligden 1 2 türkiye kupası tarzı maçlarda göstermiş olduğu performansla sessiz sedasız, ya tutarsa tarzı transferlerine karşı önyargılı değilim desem yalan olur. ama yine de genç futbolcu her zaman merak uyandırır.

    ilk geldiği zaman, oyuna girdiği maçlardan sonra kumaşı olduğu belli olsa da, 3. lig ile 1. lig arasındaki ciddi seviye farkından etkilendiği ve ürkerek oynadığı belli oluyordu. aslında taraftarlar arasında babel, feghouli gibi artık rüştünü ispatlamış adamlar oynayacağına kerem’in şans bulması gerektiği konuşuluyordu. ama şampiyonluk yarışında henüz ne vereceği belli olmayan ve potansiyeli olsa da yapacağı 1 2 hayati hatanın kariyerini başlamadan bitirmesine sebep olacağını düşünüyordum. o zamanki teknik direktörümüz fatih terim de öyle düşünmüş olacak ki, doğru zamanda doğru süreler vererek kerem’i yavaş yavaş takıma adepte etmeyi başardı. gerçi kerem de o kadar yetenekli ki belki de çabucak adepte oldu diyebiliriz.

    bu yılın başında fatih terim, onyekuru yerine direkt olarak kadro planlamasında ilk 11’de kendisini tercih edince şahsen acaba dedim. sosyal medyadaki çoğu taraftarın genç futbolcu aşkı da eklenince kerem tercihi ciddi manada hem yankı buldu hem de heyecanlandırdı. ilk maçlarda bocalaması, marcao ile yaşadığı tatsızlık derken acabalarımın gerçeğe dönüştüğünü hissettim ama şükürler olsun ki yanılmışım.

    kerem, marcao olayından sonra hafif sendelese de, sanki bu olay kendine yaramış gibi daha da hırslı döndü. taraftarın saçma yorumlarına kulak asmadan, kısa zamanda takımda öyle bir sivrildi ki, parmak ısırtan cinsten diyebilirim. gerçekten bu kadar büyük patlama beklemiyordum. bu şekilde yanılmayı her zaman isterim.

    gelecek seneki yabancı sınırında elimizi güçlendirdiği doğru da olsa, şu ekonomik krizde ederini bulduğu an da bonservisini satmayı doğru buluyorum, kaldı ki 20 milyon eurolardan bahsediliyor. ileride dünya yıldızı olacak seviyeyi görür mü bilmem ama bu kadar kısa süre içinde geldiği seviyeyi görünce de neden olmasın diyorsun istemsizce. böyle futbolcuyu takımımıza kazandıran, emeği olan kim varsa teşekkürü borç bilirim. tabiki geldiği yeri ve yeteneğini bilen ve şartlar ne olursa olsun bıkmadan, yorulmadan, azimle bu kadar çabalayarak en üst noktaya gelen kerem de kocaman saygıyı hak ediyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın