resim
Taylan Antalyalı
Takım:Bodrum FK
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:29
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 3264
    malesef 6 numara oynamayı bilmeyen futbolcumuz. 2 yıldır elinden geleni yapıyor ama aslında sadece idare ediyor. muhtemelen boş zamanlarında dünya çapındaki 6 numara oynayan oyuncuların maçlarını da izlemiyor zira genel olarak durması gereken yeri bilmediği için orta sahada doğru pozisyon almıyor. misal rakip kenarlardan gelip de topu penaltı noktasına kestiğinde taylan’a dikkat edin, marcao ve nelsson’la birlikte 6 pası savunuyor. halbuki bir 6 numaranın ilk yapması gereken 18’den gelen rakibe dikkat etmek zira merkez forvetlerin koşularını zaten stoperler takip eder. zaten 2 yıldır işi bilen, orijinal bir 6 numaramız olmadığı için de anlattığım şekilde birçok gol yedik.

    işin hücum tarafında da fecaat durumdayız taylan’dan mütevellit. taylan’ın toplu oyunda yaptığı en iyi şey demarke vaziyetteyken defans arkasına attığı uzun toplar. lakin bundan önce yapması gereken çok daha önemli bir iş var. o da hücum ettiğimiz anlarda rakip tarafından savuşturulan topların %70-80’inin ribaundunu almak. bu konuda da tipik bir türk futbolcusu mantığıyla ben oldum deyip bu işin en iyilerini izlemiyor sanırım. çünkü izlese, daha yakın zamanda bize rakip olup, futboldan çok güzel dersler veren sergio busquets’i örnek alırdı. sanırım busquets’in 15 yıldır oynadığı temiz ve gösterişsiz oyun türk oyunculara hitap etmiyor ama kendisi topla arasının harika olmasının yanında aynı zamanda inanılmaz bir süpürücü. barcelona’nın atak devamlılığını pique’yle birlikte en fazla sağlayan, tam bir geniş alan savunucusu. yani taylan’ın olması gereken profil zira galatasaray da türkiye’de barcelona’nın oynadığı oyunu oynamak zorunda.

    dikkat ederseniz hiç çevre kontrolü, kaptırdığı toplar muhabbetine falan girmedim zira onlar top ayağına gelince zaten herkesin gördüğü şeyler. kendisi de bunun farkındadır ve muhtemelen bunları düzeltmeye çalışıyordur ama problem bundan çooook daha büyük. e bu yaş ve bu yetenekle galatasaray’a bundan sonra 8 numara da olamazsın. dolayısıyla eğer bir talibi varsa hatrı sayılır bir rakama elimizden çıkarmamız ve gerçekten 6 oynamayı bilen oyuncuyla anlaşmamız bence yeni sezonda ilk olmazsa olmazımızdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın