aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 15
    büyüyü bozmamak için yazmayacağım diyordum fakat resmen gözlerimizin önünde büyüyen genç stardır. ilk kez 2020 yılının şubat ayında rio açık'ta daha 16 yaşındayken atp seviyesinde yer almış ve vatandaşı albert ramos vinolas'ı 3 sette geçerek ilk atp galibiyetini almıştı. covid arasından sonra 2021 yılının başlarında benim de iyiden iyiye dikkatimi çekmeye başlamıştı. juan carlos ferrero ile çalışması, daha yılın başında avustralya açık'ta ana tablo yapıp maç kazanması derken "ben bir şeyler olacağım." diye bağırmaya başlamıştı. geçtiğimiz sene madrid açık'ta maç kazanmayı başarıp rafael nadal'ın madrid'de en genç maç kazanan erkek oyuncu olma rekorunu kırmıştı. sonrasında 24 mayıs 2021'de ilk kez top 100'e adım atmış ve top 100'deki en geç isim olmuştu. çim sezonundan sonra kariyerinin ilk atp şampiyonluğunu umag'da yaşamış ve amerika sezonuna güçlü bir şekilde giriş yapmıştı. nitekim 2021 amerika açık tenis turnuvası'nın sansasyonel ismi olup çeyrek finale kadar yürümüş ve michael chang'dan (roland garros 1990) sonra bir slamde çeyrek final gören en genç isim olmuştu. geçtiğimiz sene amerika açık'ta stefanos tsitsipas'ı, viyena açık'ta matteo berrettini'yi ve paris masters'da jannik sinner'i yenmesi ona ilk top 10 galibiyetlerini de getirmişti.

    bu seneye de rio açık'ı kazanarak başladı ve bu kupa kariyerinin ilk atp 500'lük zaferi oldu. bu turnuvada yine matteo berrrettini'yi yenmeyi başarmış ve finalde de o zaman dünya 15 numarası olan diego scwartzman'ı geçerek şampiyon olmuştu. çok kısa bir süre sonra çıtayı daha da yukarı koydu ve indian wells ve miami masters turnuvalarında harikalar yaratmayı başardı. indian wells'te vatandaşı rafael nadal'a yarı finalde ahlar vahlar arasında kaybettikten sonra dün miami masters'da final yapmayı başardı. miami masters'da hem stefanos tsitsipas'ı hem de hubert hurkacz'ı yenerek top 10 oyunculara karşı oynadığı maçlarda karnesini 6-6 (%50 galibiyet) gibi bir noktaya kadar çekmiş oldu. ayrıca 3. turda eski dünya 3 numarası marin cilic'i de yendiğini hatırlatalım.

    şu anda kendisi öyle parlıyor ki daha 19. yaşını bitirmeden yaptıkları en azından bana fazlasıyla heyecan veriyor. çok kısa sürede gözlerimin önünde böyle bir yetenek parladı ve 96-00 arası doğumlu next-gen olarak nitelendirilen isimlerden çok farklı bir aurası olduğu da bir gerçek. hiç değilse daha 20'sine gelmeden top 10 oyunculara karşı ciddi bir ağırlığı oluşmuş durumda. next-gen olarak görülen diğer hiçbir isimde olmadığı kadar büyük maçlarda rekabetçi olabiliyor. bunda koçu olan juan carlos ferrero'nun da etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum. bir diğer dikkat çeken unsur ise topraktan sonra sert zeminde de iyi işler çıkarıyor olması ve tie-breaklerdeki başarısı. bunlar da hem oyununun hem de mental seviyesinin yaşına göre oldukça iyi bir noktada olduğunu kanıtlayan bir diğer unsurlar. bu turnuvadaki çeyrek finalde oynadığı miomir kecmanovic maçı ise bence 2022 yılının şu ana kadarki en iyi erkekler maçı olmuştu.

    daha önce vatandaşları rafael nadal'ın 5 kere (2005, 2008, 2011, 2014, 2017), sergi bruguera (1997), carlos moya (2003) ve david ferrer'in (2013) 1'er kez final yaptığı fakat hiçbirinin kazanamadığı miami'de bakalım kendisi zafere ulaşabilecek mi? ek olarak, yarı finalde hubert hurkacz'a karşı aldığı 2 tie-breaklik zafer onun atp'deki 50. galibiyeti oldu. novak djokovic 50 galibiyete 19 yaş 4 aylık iken, roger federer 19 yaş 2 aylık iken ve rafael nadal 18 yaş 7 aylık iken ulaşmışlardı. alcaraz ise 18 yaş 10 aylık iken bunu başarmış oldu.

    umarım bunları yazarak büyüyü bozmamış olurum. 2 haftadır özellikle başlığından uzak duruyordum ama bu kadar uzak durabildim. finalde casper ruud ile karşılaşacak. ruud da kendisi kadar iyi bir turnuva geçiyor ve atp turda takdir ettiğim isimlerden birisi. alcaraz miami masters'ı kazandığı takdirde 11 numaraya yükselmiş olacak. kaybetse dahi 12 numaraya kadar çıkmış oluyor. şimdiden bazı bahis siteleri roland garros'un en büyük üçüncü favorisi olarak kendisini gösteriyor. miami masters'ın final sonucundan bağımsız olarak alcaraz'ın bu seneki toprak performansını da çok merak ediyorum. 1 masters + 250/500 atp kupası gibi bir kombinasyon yapmasını sürpriz olarak görmem. yine de izlemeye devam etmek lazım. toprak sezonu da belirleyici olacaktır.

    https://pbs.twimg.com/...=jpg&name=medium
App Store'dan indirin Google Play'den alın