• 7049
    zengin, isim sahibi ve parlak imaja sahip başkan adayı bulamamasının sebeplerinden birisi önüne gelenin at koşturamadığı bir kulüp olmasıdır. galatasaray türkiye'deki diğer kulüplere göre daha denetlenebilir bir yapıya sahiptir. yanlış yaptığınızda hesabı sorulur. beşiktaş'ta fikret orman ve ahmet nur çebi kongreye gittiğinde medyanın tanıdık simaları ve kulüp üyeleri "başkanlarımızı ibra edelim, aman kimsenin canı yanmasın" diye ağlarken galatasaray'da çatır çutur hesap sorulur. fenerbahçe'de üyeler ali koç'u eleştirmekten korkarken galatasaray'da genel kurulun karşısına çıkıldığında gördüğünüz şey kan banyosudur. mali ve idari anlamda yapılan her iş farklı ve "çoğunluğu hür" insanlar tarafından eleştirilerek değerlendirilir. galatasaray herkesin başkan olabileceği, 20 sene başında kalabileceği bir kulüp değildir, hiç olmamıştır.

    açık konuşmak gerekirse kimsenin senelerce çiftliğine çeviremeyeceği bir kulübe servetini aktaracağını düşünmüyorum. galatasaray ile karşılaştırılan bazı kulüplerin olası başkan adaylarının hayalleri gerçekten kulüplerini samimi bir biçimde yönetmek midir yoksa ego tatmininde bulunmak mıdır? bu kulübün başına ünal aysal gibi son derece zengin bir adam da geçti. onun en ufak başarısızlığına bile kredi verilmedi. galatasaray böyle bir kulüp, sevin ya da sevmeyin. bu camiada işler farklı yürüyor.

    başkan adayları beğenilmiyor olabilir. ben de şu ana kadar 30 nisan 2022 galatasaray olağanüstü seçimli genel kurulu için adaylığını koymuş isimlerden tatmin olmuş değilim ama yönetmek parayla ya da isimle gerçekleştirilebilecek bir eylem değil. yönetmek, özellikle de galatasaray gibi bir camiayı yönlendirmek zor iş. ali koç'un ismi ve parası vardı, 4 senede fenerbahçe'ye ne gibi bir artı katabildi? ismi markalaşmış adaylar aziz yıldırım başkanlık yaparken kulübün başına geçeceklerdi, sürekli gazete manşetlerinde isimlerini görüyorduk. hangileri gerçekten cesaret edebildi? aday olacaklarını söyleyip her seçimde kaçmadılar mı? ali koç fenerbahçe'yi almasa(!) bugün hala aziz yıldırım at koşturmaya devam ediyordu. şimdi de işler farklı ilerlemiyor. kulübün başında aziz ismi yerine ali ismi hüküm sürürüyor. değişen tek şey ad-soyad değişikliğinden ibaret.

    galatasaray mükemmel yönetilmiyor. geçmişte birçok hata yapıldı ama bu ülkedeki yönetim standartlarının en tepesinde de bu camianın ismi var. yakın gelecekte sıkıntılar çekeceğimiz aşikar fakat kulübün geleceğine bu kadar karamsar bakmak da doğru değil. galatasaray bir şekilde toparlanacaktır. ben kulübün dinamiklerine güveniyorum. belki asla bayern ya da real madrid gibi olamayacağız ama camianın işleyiş şekli diğer kulüplere nazaran çok daha doğru çalışıyor. ne kadar eleştirilirse eleştirilsin durum bu. çekinceler doğru, yanlışlar mevcut ve hatalar yapılmaya devam ediyor fakat galatasaray yolunu bulacaktır. bu camiayı diğer camialarla karşılaştıracak kadar düşmeye gerek yok. galatasaray'ı toparlayacak birileri de mutlaka çıkacaktır. bugün ya da yarın. ben galatasaray'ın başkanlarından çok dinamiklerine güvenirim. taraftara tavsiyem onların da aynısını yapmaları yönündedir. zira galatasaray'ı yöneten isimler de kendilerinden çok bu dinamiklere güveniyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın