resim
Valérien Alexandre Ismaël
Görev:Teknik Direktör
Takım:Watford
Yaş:49
Uyruk:Fransa
  • 25
    bülent kalafat'ın ayrıntılı bir şekilde analiz ettiği, 25.03.2022 tarihinde beşiktaş futbol takımına teknik direktör olarak başlayan hoca.
    bülent kalafat'ın analizi burada.

    https://www.youtube.com/...annel=SportsDigitale

    analizi izledikten sonra bu teknik direktör değişimi beni daha çok heyecanlandırdı. heyecanlanma sebebim ismael hoca'nın başarılı olup olmaması bize uzun süredir içinden çıkamadığımız bir tartışmanın sonuçlarına projeksiyon tutabilecek olması. tabii ki yine de kesin kanıya varamayız fakat güzel bir done olacağı da çok açık.

    şimdi gelelim analize göre beni nelerin heyecanlandırdığı? ya da bülent bey'in yaptığı analizin özeti nedir?
    ismael hoca sisteminde çok katı bir kişilikmiş ve ne olursa olsun 3-4-3 sisteminden vazgeçmeyen biriymiş. bu benim için kesinlikle kötü bir özellik. çünkü türkiyedeki maddi şartlar bize istediğimiz oyuncu grubunu her zaman vermez. bu da istediğimiz sistemi yürütmekte zorlandığımız anlamına gelir. tabi oyuncularını evirebilme yeteneği varsa bu konuda kendisine bir şey diyemeyiz.

    diğer dikkatimi çeken nokta ki esas heyecanlandıran kısım burası, oyun felsefesi. ismael hoca gittiği bütün takımlarda kesinlikle geriden oyun kurdurmayan, neredeyse takımına pas yaptırmayan ve sonucu bulmak için duran top ve ilerde baskı kullanan bir hocaymış. yani tam olarak pas futbolunun tersi bir durum. takımları ileride top kazanmada hep açık ara farkla lider ve pas konusunda da kötü takımlar olmuşlar. neredeyse bütün autları da bombeli bir şekilde defansın arkasına atmışlar. amaçları da ileride basmak.

    burada ismael hoca'nın çok büyük bir avantajı var. o da ne yazık ki gedson fernandes. gedson ileride baskı yapacak topla da iyi işler yapacak ligimizdeki en iyi oyuncu. hatta bu kalibrede bir oyuncunun ligimize gelmesi bir hayli zor. görüldüğü kadarıyla da ismael'in en fazla kullanacağı ve fayda alacağı oyuncu gedson olacak.

    dezavantajı ise, ileride baskı yapması için rakiplerin topu alacak olması. yani rakipler topu almazsa ilerde baskı yapacak bir top bulamaz. futbol bilgisine güvendiğim ve severek konuştuğum sözlük yazarları genelde rakipler topu ister istemez alır diyordu pas futbolu ile alakalı konuşurken. benim tezim ise rakiplerin çoğunun topu almayacağı konusundaydı.

    ayrıca avrupa'da da topla oynamayıp şampiyonluk yarışına girecek tek hoca da olabilir.

    2022-2023 sezonunda beşiktaş'ı daha fazla ve farklı bir gözle izlememe sebep olacak hoca. alacağı sonuçlar ve durumu benim için oyun anlayışımda bir dönüm noktası oluşturabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın