• 32
    26 mart 2022 galatasaray olağan mali genel kurulu öncesinde burak elmas’la çeşitli pazarlıklar içine giren ve yeniden bir şeyler peşinde olan kişi. belli ki kinini yutmayıp diri tutmuş ve galatasaray’ın geleceğini ilgilendiren bu kritik kongreyi şahsi intikamını almak için kullanmakta bir beis görmemektedir.

    (bkz: #3359486)

    bir insan düşünün, döneminde yapılan usulsüzlükler ve usulsüz üye yapmak istediği kitleler ayan olunca, bir yönetimi düşürmek için var gücüyle çabalıyor* ve bu usulsüzlüğün önüne geçen insanları ömür boyu kulüpten men etmek için başka bir yönetimle* pazarlığa oturabiliyor. şu mesaiye bakar mısınız?

    galatasaray spor kulübü'nün efsanevi isimlerinden, ali tanrıyar ve alp yalman dönemlerinde muhasip üyelik yapmış olan ve borçsuz finansal yapının kurucusu olarak görülen kemal onar, "ali tanrıyar: her nefeste galatasaray" adlı kitapta ali tanrıyar ile alakalı anılarını anlatırken serdar eder’i de işaret ederek galatasaray’da üye yapısının yıllardır nasıl bir grubun sultasında olduğuna değinir:

    “1980 yılında nedense o zamanki tüzüğün taslağını da ben yazmıştım. yönetim taraf birliğinden kurtulsun diye sicil kurulu'nu kurduk. ama öyle insanlar oraya girdiler ki 20 sene çıkmadılar. levent yücel, celal açar* ve bir de şimdiki 'çene serdar'* diyorlar, o. bunlar istediklerini kulübe aldılar, istemediklerini almadılar."

    hani diyoruz ya, “koskoca galatasaray’ın hocası x kişisi mi olur?”, “koskoca galatasaray’a böyle başkan yakışır mı?”, koskoca galatasaray’ın orta sahası bu adamı mı kaldı?” vs. işte o orta sahaları aldıran hocaları takımın başına getiren başkanları seçtiren bu yapıyı kontrol eden veya kontrolünü elinde tutmaya çalışan adamların “vizyonu” bu. “koskoca galatasaray” kimlerin elinde…

    (bkz: liseci zihniyet)

    ayrıca bakınız;
    yukarıdaki satırları nakleden kemal onar’ın galatasaray tarihinde nasıl bir yerinin olduğunu ve emeklerini görmek adına kısa bir özet:
    http://gss.gs/Fx0
App Store'dan indirin Google Play'den alın